Akú funkciu má meniskus v kolene?
Akú funkciu má meniskus v kolene?

Video: Akú funkciu má meniskus v kolene?

Video: Akú funkciu má meniskus v kolene?
Video: Все о коленях, стопах и связках. Владимир Демченко в Лектории I LOVE RUNNING 2024, Septembra
Anonim

Funkcia . The menisky pôsobia tak, aby rozptýlili hmotnosť tela a znížili trenie počas pohybu. Keďže kondyly stehennej a holennej kosti sa stretávajú v jednom bode (ktorý sa mení počas flexie a extenzie), je menisky rozložiť zaťaženie telesnej hmotnosti.

Tiež viete, aký je účel menisku v kolene?

The meniskus je kus chrupavky, ktorý poskytuje vankúš medzi vašou stehennou kosťou (stehennou kosťou) a holennou kosťou (holennou kosťou). Existujú dva menisky v každom koleno kĺb. Môžu sa poškodiť alebo roztrhnúť pri činnostiach, ktoré na ne vyvíjajú tlak alebo ich otáčajú koleno kĺb.

Podobne je to s meniskom vo vašej štruktúre a funkcii kolien? V rámci koleno kĺbu medzi stehennou kosťou a holennou kosťou sú dve chrupavky v tvare C. štruktúr zavolal menisky . Menisciho funkcia poskytnúť stabilitu koleno rozložením váhy z horná časť tela po celom povrchu z tibiálna plošina.

Vzhľadom na to, akú funkciu má meniskus v kolennom kvíze?

Nachádza sa na mediálnej (vnútornej) strane koleno kĺbov u ľudí a iných primátov. Jeho primárny funkciu je odolať valgusovým silám na koleno.

Ako funguje meniskus?

Tvoj meniskus pôsobí ako klin, ktorý pomáha pri rotačnej stabilite vytvorenej predným skríženým väzom. The meniskus funguje aj ako tlmič nárazov. Keď kráčame, beháme a skáčeme, koleno absorbuje obrovské sily. Tvoj meniskus pomáha absorbovať tieto sily, aby nedošlo k poškodeniu povrchov kostí.

Odporúča: