Ako funguje Xalatan?
Ako funguje Xalatan?

Video: Ako funguje Xalatan?

Video: Ako funguje Xalatan?
Video: Vlasy - ako to funguje? 2024, Júl
Anonim

Latanoprost , predávané pod značkou Xalatan okrem iného je liek používaný na liečbu zvýšeného vnútroočného tlaku. Patrí sem očná hypertenzia a glaukóm s otvoreným uhlom. To Tvorba zvýšením odtoku vodnej tekutiny z očí cez uveosklerálny trakt.

Ako dlho teda Xalatan účinkuje?

Po jednorazovej topickej dávke latanoprost 0,005 %, zníženie VOT je maximálne do 8 až 12 hodín a VOT zostáva pod úrovňou pred liečbou najmenej 24 hodín.

Tiež viete, ako funguje Latanoprost pri liečbe glaukómu? Latanoprost je zvyknutý zaobchádzať vysoký vnútroočný tlak v dôsledku glaukóm (typ s otvoreným uhlom) alebo iné ochorenia očí (napr. očná hypertenzia). Je to podobné prírodnej chemikálii v tele (prostaglandín) a Tvorba reguláciou toku tekutiny v oku, čo má za následok nižší tlak.

Tiež vedieť, prečo sa Latanoprost užíva v noci?

Závery: Latanoprost účinne znižuje VOT počas dňa a noc s podávaním raz za noc. Zníženie vnútroočného tlaku možno vysvetliť zvýšením uveosklerálneho odtoku. Účinky počas dňa latanoprost na vnútroočný tlak a odtok z uveosklerálu sú výraznejšie ako nočné efekty.

Môžem prestať používať Latanoprost?

Latanoprost používa sa na dlhodobú liečbu. Ak to neberiete tak, ako je predpísané, prináša to vážne riziká. Ak ty prestať brať liek alebo ho neužívajte vôbec: Úroveň tlaku vo vašich očiach sa môže zvýšiť. Ak je váš očný tlak vysoký a nie je možné ho dlho ovládať, vy môcť mať vážne komplikácie.

Odporúča: