Ako zistíte, že vám uniká miechová tekutina?
Ako zistíte, že vám uniká miechová tekutina?

Video: Ako zistíte, že vám uniká miechová tekutina?

Video: Ako zistíte, že vám uniká miechová tekutina?
Video: Lieky na cholesterol takmer NEFUNGUJÚ. Ako sa z cukrovky stane Alzheimer. A nočné svetlo škodí srdcu 2024, Júl
Anonim

Najčastejšími príznakmi a spinálny únik CSF sú: Pozičné bolesti hlavy, ktoré sa cítia horšie kedy sedieť vzpriamene a lepšie kedy ľahnúť si; spôsobené vnútrolebečnou hypotenziou. Nevoľnosť a zvracanie. Bolesť alebo stuhnutosť krku.

Otázkou tiež je, ako nebezpečný je únik miechovej tekutiny?

OJAI, CA-Spontánne Úniky CSF sú liečiteľné, často nesprávne diagnostikované a môžu spôsobiť neurologický syndróm, ktorý môže zahŕňať bolesť hlavy, nevoľnosť a tinitus. Tečie spinálna tekutina môže tiež viesť k vážne komplikácie vrátane záchvatov. Pacienti môžu mať a Únik CSF roky alebo desaťročia, kým sa diagnostikuje.

Okrem vyššie uvedeného, čo sa stane, ak sa nelieči únik CSF? Hrubé, kožovité tkanivo nazývané dura lemuje vnútornú stranu lebky a poskytuje tesnenie, ktoré bráni miechový mok z úteku. Úniky CSF nastať kedy dochádza k poruche tejto bariéry. Neošetrený únik CSF môže viesť k život ohrozujúcej meningitíde, mozgovým infekciám alebo mŕtvici.

Tiež viete, môže sa únik miechovej tekutiny vyliečiť sám?

V mnohých prípadoch a Únik CSF sa zahojí na svoje vlastné po konzervatívnej liečbe vrátane prísneho pokoja na lôžku sa zvýšil tekutina príjem a kofeín. Konzervatívna liečba a tinktúra času však nie vždy stačia.

Ako vyzerá únik CSF?

Jedinec s a Únik CSF môžu si tiež všimnúť číru, vodnatú tekutinu, ktorá im tečie z nosa alebo uší pri pohybe hlavy, najmä pri predklone. CSF môže tiež stiecť do zadnej časti hrdla. Ľudia popisujú chuť ako slanú a kovovú.

Odporúča: