Obsah:

Môžete užívať Levalbuterol s albuterolom?
Môžete užívať Levalbuterol s albuterolom?

Video: Môžete užívať Levalbuterol s albuterolom?

Video: Môžete užívať Levalbuterol s albuterolom?
Video: Levalbuterol by Mosende & Borres 2024, Jún
Anonim

albuterol levalbuterol

Použitím albuterol spolu s levalbuterol môže zvýšiť kardiovaskulárne vedľajšie účinky, ako je zvýšenie srdcovej frekvencie a krvného tlaku alebo nepravidelný srdcový rytmus.

Majúc na pamäti, sú albuterol a levalbuterol rovnaké?

Levalbuterol a albuterol sú inhalačné lieky, ktoré sú predpísané na liečbu astmy a chronickej obštrukčnej choroby pľúc (CHOCHP). Levalbuterol obsahuje aktívnu formu albuterol , známy ako R- albuterol , zatiaľ čo albuterol obsahuje zmes R- v pomere 50:50 albuterol a S- albuterol.

funguje lepšie Albuterol alebo Xopenex? Predpokladalo sa, že je to kvôli nedostatku S- albuterol izomér v Xopenex , ktorý bol pracovné proti R- albuterol izomér. Nedávne údaje o Xopenex , spolu s prehľadom všetkých dostupných údajov to však naznačuje Xopenex nie je lepšie pri liečbe astmy, ako by sa očakávalo.

Keď to vezmeme do úvahy, má Levalbuterol menej vedľajších účinkov ako Albuterol?

Tam nie je rozdiel medzi albuterol a levalbuterol v účinnosti resp vedľajšie účinky u detí s stredne ťažké exacerbácie astmy.

Čo možno použiť namiesto Albuterolu?

Navrhovanými alternatívami sú Proair HFA a Ventolin HFA. Xopenex je alternatívou pre pacientov, ktorí majú nežiaduce vedľajšie účinky, ako je zvýšená srdcová frekvencia z albuterol inhalátory (Ventolin HFA, Proair HFA a Proventil HFA).

Odporúča: