Aký je rozdiel medzi axiálnymi a apendikulárnymi svalmi?
Aký je rozdiel medzi axiálnymi a apendikulárnymi svalmi?

Video: Aký je rozdiel medzi axiálnymi a apendikulárnymi svalmi?

Video: Aký je rozdiel medzi axiálnymi a apendikulárnymi svalmi?
Video: Aky je rozdiel medzi "qué tal" a "qué tal estás"? 2024, Septembra
Anonim

Vysvetlite rozdiel medzi axiálnymi a apendikulárnymi svalmi . Osové svaly pochádzajú z osový kostra (kosti v hlava, krk a jadro tela), pričom apendikulárne svaly pochádzajú z kostí, ktoré tvoria končatiny tela.

Podobne sa pýta, aký je rozdiel medzi axiálnym a apendikulárnym?

The osový kostra tvorí našu stredovú os a pozostáva z nasledujúcich kostí: lebka, stavce, rebrá a hrudná kosť. The apendikulárny kostra pozostáva z končatín a opaskov. Pásy sú úchytnými bodmi pre končatiny.

Podobne, čo je apendikulárny sval? T on apendikulárne svaly ovládať pohyby zvršku. a dolných končatín, a stabilizovať a kontrolovať pohyby prsného a panvového pletenca. Títo svaly sú organizované do skupín na základe ich umiestnenia v tele alebo časti kostry, ktorou sa pohybujú.

Otázkou tiež je, čo je to osový sval?

slepé črevo alebo končatina, svaly a osové svaly . The osové svaly zahrnúť svaly chvosta, trupu a očných buliev, ako aj skupiny svaly nazývané hypobranchiálne svaly , ktoré sa počas vývoja oddeľujú a migrujú od ostatných.

Ktorý osový sval je často známy ako Six Pack?

Rectus abdominus sa vkladá do xiphoidného procesu vyššie a pochádza z linea alba, ako aj z lonovej kosti panvového pletenca nižšie. Títo sval vlákna prechádzajú hore a dole medzi spojivovým tkanivom a vytvárajú segmenty, ktoré my bežne označovať ako ' šesť - balenie.

Odporúča: