Čo sú antilipidemické látky?
Čo sú antilipidemické látky?

Video: Čo sú antilipidemické látky?

Video: Čo sú antilipidemické látky?
Video: Čo cíti on?❤️Čo cítím já?💖Čo bude ďalej?💜ODKAZY od neho/výklad tarotu/láska ❤️‍🔥 2024, Septembra
Anonim

Hypolipidemický agentov , znižovanie cholesterolu drogy alebo antihyperlipidemiká , sú rozmanitou skupinou liečiv, ktoré sa používajú na liečbu vysokých hladín tukov (lipidov), ako je cholesterol, v krvi (hyperlipidémia).

Na čo sa týmto spôsobom používajú antilipemické lieky?

Inhibítory hydroxymetylglutaryl-CoA (HMG-CoA) reduktázy, tiež známe ako "statíny", sú použité doplnkovo k diéte a cvičeniu na liečbu hypercholesterolémie znížením koncentrácie celkového cholesterolu (TC), lipoproteínového cholesterolu s nízkou hustotou (LDL-C) a triglyceridov (TG) pri súčasnom zvýšení lipoproteínu s vysokou hustotou

Ako funguje Antilipemics okrem vyššie uvedeného? "Statíny" sú skupinou liekov, ktoré znižujú hladinu cholesterolu v krvi znížením hladiny cholesterolu v krvi. (Ďalším zdrojom cholesterolu v krvi je cholesterol z potravy.) Vedecky sú statíny označované ako inhibítory HMG-CoA reduktázy.

Tiež je potrebné vedieť, prečo sú antilipemické látky účinné?

Antilipemickí agenti sú prospešné pri znižovaní profilov cholesterolu v krvi, čím sa potenciálne znižuje rýchlosť prvých veľkých cievnych príhod.

Ako užívate antihyperlipidemiká?

Lovastatin sa dodáva vo forme tablety a tablety s predĺženým uvoľňovaním (s dlhodobým účinkom) vziať ústami. Zvyčajná tableta sa zvyčajne užíva raz alebo dvakrát denne s jedlom. Tableta s predĺženým uvoľňovaním sa zvyčajne užíva jedenkrát denne pred spaním. Vziať lovastatínu každý deň približne v rovnakom čase.

Odporúča: