Odparí sa izopropylalkohol v mrazničke?
Odparí sa izopropylalkohol v mrazničke?

Video: Odparí sa izopropylalkohol v mrazničke?

Video: Odparí sa izopropylalkohol v mrazničke?
Video: ТОП 4 ошибок. Что делать если Глазурь для Кейк Попсов и Эскимо Трескается + Рецепт. 2024, Júl
Anonim

Netrvá to dlho, ty môcť doslova sledovať odparovať . Počul som, že ak doň vložíte fľašu 70% izoproylu mraznička , Voda bude zmraziť a ty môcť získať 100% izopropyl . Toto zas nie. IPA je miešateľné, čo znamená bude s vodou (roztok) vytvorí homogénnu zmes.

Okrem toho sa môže izopropylalkohol odparovať?

Čistý izopropylalkohol by normálne odparovať úplne pri izbovej teplote v našej štandardnej atmosfére. Rovnako ako ostatné prchavé kvapaliny, to vyparuje sa pretože molekuly majú pri izbovej teplote dostatok kinetickej energie na prekonanie síl (atrakcií), ktoré inak držia molekuly v tekutej forme.

Za druhé, odparí sa chladiaci alkohol v chlade? Trenie alkoholu je však ešte chladnejší, pretože asi 70% z neho pozostáva izopropylalkohol . Molekuly izopropylalkohol nelepte sa pri izbovej teplote tak silno ako molekuly vody, čo znamená, že alkohol sa odparuje rýchlejšie ako voda robí.

Rovnako sa ľudia pýtajú, môžete zmraziť izopropylalkohol?

Trenie alkoholu má zmrazenie bod medzi -26 a -58 stupňov F, v závislosti od percenta izopropylalkohol polievať, vyrábať to prakticky nemožné zmraziť v domácej mrazničke. Viac alkohol bude urobte balíček ľadu kašovitejším.

Je izopropylalkohol po vyschnutí horľavý?

Izopropylalkohol je vysoko horľavý a môže sa ľahko vznietiť. Izopropylalkohol uchovávajte mimo dosahu tepla, iskier, plameňov a iných zdrojov vznietenia, ako aj silných oxidačných činidiel, acetaldehydu, chlóru, etylénoxidu, kyselín a izokyanátov.

Odporúča: