Sú elektrolyty dobré pre vaše obličky?
Sú elektrolyty dobré pre vaše obličky?

Video: Sú elektrolyty dobré pre vaše obličky?

Video: Sú elektrolyty dobré pre vaše obličky?
Video: Суп на Всю Семью! РАССОЛЬНИК в КАЗАНЕ! КАК ПРИГОТОВИТЬ 2024, Septembra
Anonim

Teda mať elektrolytov v vpravo koncentrácie (tzv elektrolyt rovnováha) je dôležitá pri udržiavaní rovnováhy tekutín medzi the priehradky. Obličky pomôcť udržať elektrolyt koncentrácie filtráciou elektrolytov a voda z krvi, časť vrátiť the krvi a vylučuje prebytok do the moč.

Rovnako tak, aké elektrolyty vylučujú obličky?

Nariadenie z Sodík a Sodík draselný sa reabsorbuje z obličkového filtrátu a draslík sa vylučuje do filtrátu v obličkovom zbernom tubule. Kontrola tejto výmeny je v zásade riadená dvoma hormónmi-aldosterónom a angiotenzínom II.

Ďalej, čo sa stane s elektrolytmi pri zlyhaní obličiek? Zlyhanie obličiek je často komplikované zvýšením draslíka, fosfátu a horčíka a poklesom sodíka a vápnika. Navyše chronické pacienti so zlyhaním obličiek často prítomná s aniónovou medzerou metabolická acidóza.

Len tak, môže byť Pedialyte škodlivý pre vaše obličky?

Pedialyte je perorálny roztok elektrolytu, ktorý sa často používa u detí s hnačkou a používal som ho u pacientov s chronickými oblička choroba (CKD), ale the najlepšia rada je nechať sa preskúmať tvoj lekára.

Je Gatorade bezpečný pre obličky?

Navyše, Gatorade môže mať tiež nepriaznivé účinky na obličky . Tento vápnik, naopak, vedie k oblička kamene a poškodzuje obličky . Pitie prebytočných športových nápojov ako Gatorade zvyšuje pravdepodobnosť, že sa to stane.

Odporúča: