Aký je rozdiel medzi sterilnými a nesterilnými rukavicami?
Aký je rozdiel medzi sterilnými a nesterilnými rukavicami?

Video: Aký je rozdiel medzi sterilnými a nesterilnými rukavicami?

Video: Aký je rozdiel medzi sterilnými a nesterilnými rukavicami?
Video: Aký je rozdiel medzi ziskom, tržbami a obratom? 2024, Jún
Anonim

Je dôležité si to uvedomiť nie - sterilné rukavice sa zvyčajne používajú na nie -chirurgické liečebné postupy a vyšetrenia. Sterilné rukavice používajú sa na chirurgické zákroky. Jeden z hlavných rozdiely medzi inými - sterilné a sterilné rukavice je AQL alebo prijateľná úroveň kvality dierok.

Tiež by ste mali vedieť, aký je rozdiel medzi sterilnými a nesterilnými rukavicami?

Sterilné rukavice majú nižšiu prijateľnú úroveň kvality v porovnaní s nesterilné rukavice . Vzhľadom na prísnejšie normy, sterilné rukavice sú drahšie ako nesterilné rukavice . Štúdie ukazujú, že v nechirurgických postupoch neexistuje žiadna súvislosť medzi použitím nesterilné rukavice a zvýšeným výskytom infekcií.

Čo okrem vyššie uvedeného znamená nesterilný? 1. nie sterilné ; nie bez choroboplodných zárodkov alebo mikroorganizmov. 2. nie neplodná; schopné produkovať potomstvo, vegetáciu atď.

Na čo sa používajú nesterilné rukavice?

Nie - sterilné (Čisté) Rukavice . Nie - sterilné rukavice sú na jednorazové použitie a mali by sa použiť: Pred aseptickým postupom. Pri očakávaní kontaktu s krvou alebo telesnou tekutinou nie -neporušená koža, sekréty, exkrécie, sliznice alebo povrchy zariadení/prostredia kontaminované vyššie uvedenou krvou alebo telesnými tekutinami.

Sú nesterilné rukavice bezpečné?

Sterilné rukavice ( chirurgické rukavice ) sú určené sterilné pretože boli sterilizované podľa štandardov FDA. FDA má SAL (štandardná úroveň zabezpečenia), ktorú musia spĺňať všetky sterilizačné techniky. Keď tento štandard splní, existuje šanca 1 z 1 000 000 (jeden z milióna), že rukavice nie sú - sterilné.

Odporúča: