Aký silný je ľudský jazyk?
Aký silný je ľudský jazyk?

Video: Aký silný je ľudský jazyk?

Video: Aký silný je ľudský jazyk?
Video: Щенячий патруль | Щенки спасают Скай | Nick Jr. Россия 2024, Jún
Anonim

Po prvé, jazyk nie je ani jeden sval. V skutočnosti sa skladá z ôsmich rôznych svalov. Za druhé, zatiaľ čo veľmi silný a flexibilné, jazyk nemôže tvrdiť, že je najsilnejším svalom v ľudský tela, bez ohľadu na to, ako definujete silu.

Tu je dôvod, prečo je jazyk taký silný?

Považuje sa za a veľmi silný sval spolu s lýtkovými svalmi, pretože ťahá proti gravitačnej sile, aby udržal telo vzpriamené. The jazyk je tvrdý pracovník. The jazyk obsahuje jazykové mandle, ktoré filtrujú choroboplodné zárodky. Aj keď človek spí, jazyk neustále tlačí sliny do krku.

Podobne môžete posilniť jazyk? Položte hrot tvoj jazyk medzi tvoj predné zuby alebo ďasná. Jemne držte a prehĺtajte, držte tvoj jazyk medzi tvoj zuby alebo ďasná. Prehltnúť to môže byť nepríjemné, ale toto posilní svaly v tvoj hrdlo.

Ako dlhý je teda ľudský jazyk?

10 cm

Je jazyk kostrovým svalom?

Kostrový sval Pruhované sval tkanivo je možné aktívne a zámerne kontrolovať - na rozdiel od hladkého sval tkanivo. Okrem toho jazyk , hrtanu a membrány, tvorí celok kostrového svalstva tkanivo, ktoré je zodpovedné za pohyb a stabilizáciu vašej kostry a končatín.

Odporúča: