Je acetaminofén aspirín alebo ibuprofén?
Je acetaminofén aspirín alebo ibuprofén?

Video: Je acetaminofén aspirín alebo ibuprofén?

Video: Je acetaminofén aspirín alebo ibuprofén?
Video: Противовоспалительные средства «Аспирин», напроксен, ибупрофен, диклофенак, целекоксиб и «Тайленол». 2024, Septembra
Anonim

Tylenol je najznámejší voľne predajný (OTC) acetaminofén výrobok. Niektoré obsahujú acetaminofén , ktorý sa spracováva v pečeni. Iné obsahujú nesteroidné protizápalové lieky (NSAID), ktoré sa spracovávajú inde. Príklady OTC NSAID sú aspirín , ibuprofen (Advil) a naproxén sodný (Aleve).

Jednoducho povedané, je acetaminofén a aspirín to isté?

Napriek tomu, že oba lieky môžu pomôcť v boji proti zápalu, patria do rôznych tried liekov. Acetaminofén je antipyretikum (znižuje horúčku) a analgetikum (zmierňuje bolesť) aspirín je nesteroidné protizápalové liečivo (NSAID).

Tiež viete, aký je rozdiel medzi acetaminofénom a ibuprofenom? ibuprofen pre bolesť rýchle porovnanie rozdiely . Acetaminofén ( Tylenol a mnoho ďalších značiek) a ibuprofen ( Advil ) sa používajú na zvládnutie miernej až stredne silnej bolesti a horúčky. Acetaminofén je liek zmierňujúci bolesť (analgetikum) a znižujúci horúčku (antipyretikum) a ibuprofen je nesteroidné protizápalové liečivo (NSAID).

Čo je teda lepší aspirín ibuprofén alebo acetaminofén?

Aspirín je bezpečnejší ako acetaminofén Povedal, že na to, aby sa používal ako prostriedok zmierňujúci bolesť, vyžaduje oveľa vyššie dávky - čo môže mať vedľajšie účinky, ako je žalúdočná nevoľnosť. Ibuprofen nemá tieto dva problémy - je menej toxický ako ostatné v dávkach, ktoré ľuďom prinášajú úľavu od bolesti. Ale má ďalšie vedľajšie účinky.

Ktoré lieky proti bolesti neobsahujú aspirín?

Acetaminofén (Tylenol) je známy ako aspirín zmierňujúci bolesť . to je NIE NSAID, ktorý je popísaný nižšie. Acetaminofén zmierňuje horúčku a bolesti hlavy a ďalšie bežné bolesti a bolesti. To neuľaví zápal.

Odporúča: