Aká by mala byť moja hladina sodíka?
Aká by mala byť moja hladina sodíka?

Video: Aká by mala byť moja hladina sodíka?

Video: Aká by mala byť moja hladina sodíka?
Video: мк рождественской шкатулки часть 1 2024, Jún
Anonim

Rizikové faktory: Ochorenie obličiek

Ako si podobne zvýšite hladinu sodíka?

Intravenózne (IV) tekutiny s vysokou koncentráciou sodíka a/alebo diuretiká na zdvihnite svoje krv hladiny sodíka . Slučkové diuretiká - tiež známe ako „pilulky na vodu“, na ktoré pôsobia zdvihnúť krv hladiny sodíka tým, že vás núti vymočiť extra tekutinu.

Za druhé, ako liečite nízke hladiny sodíka doma? Uchováte si vodu a elektrolyt úrovne v rovnováhe môže pomôcť predchádzať nízka krv sodíka . Ak ste športovec, je dôležité piť správne množstvo vody počas cvičenia. Mali by ste tiež zvážiť pitie rehydratačného nápoja, ako je Gatorade alebo Powerade. Tieto nápoje obsahujú elektrolyty vrátane sodíka.

Jednoducho povedané, aká hladina sodíka je príliš nízka?

Vaša hladina sodíka v krvi je normálna, ak je to 135 až 145 miliekvivalentov na liter (mEq/L). Ak je pod 135 mEq/l, je to tak hyponatrémia.

Čo sa stane, keď má vaše telo málo sodíka?

Nízka krv sodíka (hyponatrémia) sa vyskytuje, ak máte abnormálne nízka sumu sodíka v tvoj krvi alebo keď máte príliš veľa vody tvoj krv. Znamenia a symptómy z hyponatrémia môže zahŕňať zmenenú osobnosť, letargiu a zmätenosť. Ťažká hyponatrémia môže spôsobiť záchvaty, kómu a dokonca smrť.

Odporúča: