Je amoxicilín závislý na čase?
Je amoxicilín závislý na čase?

Video: Je amoxicilín závislý na čase?

Video: Je amoxicilín závislý na čase?
Video: 2 4 Principles of Antibacterial Pharmacokinetics & Pharmacodynamics 18 19 2024, Jún
Anonim

Čas - Závislý Zabíjanie:

Napríklad istý antibiotiká ako beta-laktámy (penicilíny, cefalosporíny, karbapenémy, monobaktámy), klindamycín, makrolidy (erytromycín, klaritromycín), oxazolidinóny (linezolid) môžu byť účinné kvôli veľkému množstvu čas antibiotikum sa viaže na mikroorganizmus.

Tiež sa pýta, je koncentrácia fluórchinolónov alebo časovo závislá?

K tejto saturácii baktericídnej aktivity obvykle dochádza pri nízkych násobkoch (štyri až päť krát ) MIC. Fluorochinolóny aminoglykozidy a metronidazol majú koncentrácia - závislý baktericídna aktivita, zatiaľ čo β-laktámy a vankomycín sú koncentrácia -nezávislý.

Podobne je dôvod, prečo je vankomycín závislý na čase? Pretože vankomycín je na koncentrácii nezávislý, príp čas - závislý , antibiotikum a pretože existujú praktické problémy súvisiace s určovaním presnej maximálnej koncentrácie v sére s týmto multikompartmentovým antibiotikom, väčšina klinikov opustila rutinnú prax určovania maximálnych koncentrácií v sére.

Okrem toho, závisí vankomycín od času alebo koncentrácie?

Glykopeptidy vankomycín a teikoplanín demonštrujú koncentrácia -nezávislý (tj. čas - závislý ), pomalá baktericídna aktivita a krátka PAE in vitro. Existujú však protichodné údaje o tom, ktorý farmakodynamický parameter najlepšie predpovedá bakteriálnu eradikáciu a klinický výsledok.

Je amoxicilín lipid rozpustný?

Amoxicilín je antibiotikum odvodené od penicilínu používané proti baktériám. Hlavný rozdiel medzi ampicilínom a amoxicilín je to tak? amoxicilín je o niečo viac rozpustný v lipidoch . Ako výsledok, amoxicilín môže zabíjať baktérie o niečo rýchlejšie. Amoxicilín pôsobí inhibíciou syntézy bakteriálnych bunkových stien.

Odporúča: