Ako sa hydroCHLOROthiazid líši od furosemidu?
Ako sa hydroCHLOROthiazid líši od furosemidu?

Video: Ako sa hydroCHLOROthiazid líši od furosemidu?

Video: Ako sa hydroCHLOROthiazid líši od furosemidu?
Video: Только стакан этого сока ... Обратное забивание артерий и снижение высокого кровяного давления 2024, Jún
Anonim

Lasix je diuretikum (vodná pilulka), ktoré sa používa na odstránenie vody a soli z tela. Hydrochlorotiazid je diuretikum predpisované na liečbu vysokého krvného tlaku, edémov spôsobených srdcovým zlyhaním, cirhózy, chronického zlyhania obličiek, nefrotického syndrómu a kortikosteroidných liekov.

V dôsledku toho je teda účinnejší furosemid alebo hydrochlorotiazid?

Furosemid je zvoleným diuretikom na liečbu hypertenzie pri chronickom ochorení obličiek, ale adaptačné zmeny v distálnom nefróne môžu znížiť jeho účinnosť. Hydrochlorotiazid neverí sa, že je efektívne v tomto nastavení. Spojenie týchto dvoch diuretík bolo viac efektívny na krvnom tlaku.

Okrem vyššie uvedeného, aký je rozdiel medzi diuretikami a kľučkovými diuretikami? Ak oblička vylučuje viac sodíka, potom sa zvýši aj vylučovanie vody. Väčšina diuretiká vyrábať diuréza inhibíciou reabsorpcie sodíka pri rôzne segmenty renálneho tubulárneho systému. Slučky diuretiká inhibujú kotransportér sodíka, draslíka a chloridu v hrubú vzostupnú končatinu (pozri obrázok vyššie).

Vzhľadom na to je možné furosemid užívať s hydrochlorotiazidom?

furosemid hydroCHLOROthiazid Pred odberom furosemid , povedzte to svojmu lekárovi, ak tiež užívate hydroCHLOROthiazid . Aby ste boli v bezpečí, možno budete potrebovať úpravu dávky alebo špeciálne testy vziať obidva lieky dohromady. Táto kombinácia môže znížiť hladiny určitých minerálov vo vašom tele, ako je draslík, horčík a sodík.

V porovnaní s tiazidovými diuretikami Ako sa líšia kľučkové diuretiká?

Môžu byť tiež použité s antihypertenzívami na kontrolu vysokého krvného tlaku (hypertenzie). Lasix je derivát kyseliny antranilovej, ktorý je typom slučkové diuretikum kým tiazidy sú ďalšou triedou diuretikum . A rozdiel je to tak? kľučkové diuretiká sú silnejšie ako tiazidy.

Odporúča: