Čo je to lekársky pigtail?
Čo je to lekársky pigtail?

Video: Čo je to lekársky pigtail?

Video: Čo je to lekársky pigtail?
Video: Bottom Baits Carp Fishing with Danny Fairbrass | Masterclass 9 2024, Jún
Anonim

katéter s pevne stočeným koncom a viacerými bočnými otvormi na zníženie dopadu injekčného lieku na stenu cievy alebo na udržanie v komore alebo priestore na odvodnenie.

Na čo sa teda teda používa pigtailový katéter?

Maloplášťové hrudné trubice-označované aj ako pigtailové katétre - sú použité na zmiernenie spontánneho a v niektorých prípadoch traumatického pneumotoraxu. Títo pigtaily sú umiestnené pomocou Seldingera katéter -over-wire technika veľmi podobná centrálnej žile katéter vloženie.

Tiež viete, ako odstránite pigtailové katétre? Odvinúť pigtail odtok the katéter /string by mal byť prerušený, aby sa uvoľnil reťazec, ktorý vytvára príponu pigtail cievka. V prípade potreby odrežte hrot skúmavky pre kultúry. Odstránenie dokumentu z vypustiť a že je neporušený/nie je neporušený v priebehu poznámok, ako aj množstvo drenáže v tabuľke rovnováhy tekutín.

Vzhľadom na to, ako dlho môže zostať pigtailový katéter?

Trvanie drenáže pleurálnej tekutiny pomocou pigtailový katéter sa pohybovala od troch do 14 dní s priemerom 5.

Čo je to Waynov katéter?

Wayne Pneumotorax Katéter Sady a podnosy. Je určený na úľavu od jednoduchého, spontánneho, iatrogénneho a tenzného pneumotoraxu. The katéter je vyrobený z nepriepustného polyuretánu. • Nepriepustný polyuretánový materiál je odolný voči zalomeniu a katéter obsahuje viacero bočných portov na maximalizáciu odvodňovacích schopností

Odporúča: