Aký je kód CPT pre disekciu axilárnych lymfatických uzlín?
Aký je kód CPT pre disekciu axilárnych lymfatických uzlín?

Video: Aký je kód CPT pre disekciu axilárnych lymfatických uzlín?

Video: Aký je kód CPT pre disekciu axilárnych lymfatických uzlín?
Video: Záplavový detektor AX PRO | Leak detector AX PRO 2024, Jún
Anonim

Kód CPT 38500 je hlásená na otvorenú excíziu alebo povrchovú biopsiu lymfatické uzliny - títo uzly sú zvyčajne hmatateľné pod kožou. Úrovne II a III sú hlboké a sú hlásené s Kód CPT 38525 (otvorený, hlboký axilárne uzliny ). Hĺbka pitva by malo byť zdokumentované v operačnej poznámke pre kódovanie presnosť.

Otázkou tiež je, čo je disekcia axilárnej lymfatickej uzliny?

An disekcia axilárnej lymfatickej uzliny (ALND) je chirurgický zákrok na odstránenie lymfatické uzliny z podpazušia (podpazušie alebo podpazušia ). ALND sa tiež nazýva axilárna disekcia , disekcia axilárneho uzla alebo axilárne lymfadenektómia. The lymfatické uzliny sú súčasťou lymfatické systému.

Tiež viete, čo je kód procedúry 38525? CPT 38525 , Pod excíziou Postupy na lymfatických uzlinách a lymfatických kanáloch. Súčasná procedurálna terminológia ( CPT ) kód 38525 ako tvrdí Americká lekárska asociácia, je lekársky procedurálny postup kód v rámci rozsahu - Excision Postupy na lymfatických uzlinách a lymfatických kanáloch.

Tiež viete, čo je kód CPT pre biopsiu lymfatických uzlín?

Kódujte ich v sekcii CPT 38500 –38564 na otvorenú biopsiu lymfatických uzlín alebo excíziu lymfatických uzlín (lymfatických uzlín). Na injekčný postup použite CPT kód 38792 na identifikáciu sentinelovej uzliny a kód 78195-TC na súvisiace zobrazovanie (ak je zúčtovateľné).

Čo sa považuje za hlbokú axilárnu lymfatickú uzlinu?

Lymfatické uzliny susediaci s axilárne chvost prsníka môže byť zvážené povrchné a tie lymfatické uzliny do podpazušia bolo by považovaný za hlboký "." V dokumentácii hľadajte náznaky, že lymfatická uzlina disekcia bola pod fasciou alebo pod svalovou hmotou alebo kosťou, aby bolo možné vyrezať hlboké uzly.

Odporúča: