Prečo bola chrípka v roku 1918 taká smrteľná?
Prečo bola chrípka v roku 1918 taká smrteľná?

Video: Prečo bola chrípka v roku 1918 taká smrteľná?

Video: Prečo bola chrípka v roku 1918 taká smrteľná?
Video: What Made the 1918 Flu Pandemic So Deadly? 2024, Júl
Anonim

Vedci ponúkajú niekoľko možných vysvetlení vysokej úmrtnosti 1918 chrípková pandémia . Niektoré analýzy ukázali, že ide predovšetkým o vírus smrteľný pretože spúšťa cytokínovú búrku, ktorá ničí silnejší imunitný systém mladých dospelých.

Otázkou tiež je, prečo bola epidémia chrípky v roku 1918 taká smrteľná?

Zistili, že ľudský vírus H1, ktorý cirkuluje medzi ľuďmi okolo roku 1900, zachytil genetický materiál z vtáka chrípka vírus tesne predtým 1918 a toto sa stalo smrteľný pandemický kmeň. Vystavenie predchádzajúcim kmeňom chrípka vírus ponúka určitú ochranu novým kmeňom.

Tiež prečo je chrípka taká smrteľná? Taege uviedol, že je to jedna z najnebezpečnejších komplikácií, ktoré môžu z toho vyplynúť chrípka je bakteriálna pneumónia. Pneumónia je zápal pľúc, pri ktorom sa zapália dýchacie cesty a pľúca sa naplnia tekutinami - a môže to byť smrteľný.

Okrem toho, prečo sa chrípka v roku 1918 šírila tak rýchlo?

A pandemický nastane, keď je úplne nový a virulentný chrípka vírus, ktorý imunitný systém predtým nevidel, vstupuje do populácie a nátierky na celom svete. Bežné sezónne chrípka vírusy sa bežne viažu iba na bunky v horných dýchacích cestách-nos a hrdlo-a preto sa prenášajú ľahko.

Koľko ľudí zomrelo na chrípku v roku 1918?

50 miliónov

Odporúča: