Čo je abnormálny LFT?
Čo je abnormálny LFT?

Video: Čo je abnormálny LFT?

Video: Čo je abnormálny LFT?
Video: Lieky na cholesterol takmer NEFUNGUJÚ. Ako sa z cukrovky stane Alzheimer. A nočné svetlo škodí srdcu 2024, Jún
Anonim

Abnormálne testy funkcie pečene ( LFT ) sú v primárnej starostlivosti veľmi časté. Často sa nachádzajú súbežne u pacientov bez hepatobiliárnych symptómov. Najtrvalejšie abnormálne LFT bude dôsledkom alkoholu, nealkoholického stukovatenia pečene (NAFLD) alebo vírusovej hepatitídy.

Okrem toho, čo to znamená, keď je váš pečeňový test abnormálny?

Jeden z najčastejších príčin z mierne až stredné nadmorské výšky z títo pečeňové testy je a stav označovaný ako tučný pečeň (steatohepatitída alebo steatóza pečene). Tiež akútne a chronické požívanie alkoholu môcť bežne spôsobovať abnormálna pečeň krv testy . Pri alkoholickej hepatitíde, the rozsah pečeňových testov môže sa značne líši.

Navyše, čo je narušené LFT? Rozladený LFT bol definovaný ako akýkoľvek biochemický parameter LFT to je 1,5 -krát nad referenčným rozsahom.

Tiež by ste mali vedieť, čo spôsobuje vysoké hladiny LFT?

Najčastejšie príčiny z zvýšené hladiny transamináz sú nealkoholické stukovatenie pečene a alkoholické ochorenie pečene. Menej časté príčiny zahŕňajú liečivom indukované poškodenie pečene, hepatitídu B a C a dedičnú hemochromatózu. Zriedkavé príčiny zahrnúť alfa1-nedostatok antitrypsínu, autoimunitná hepatitída a Wilsonova choroba.

Aká úroveň ALT je nebezpečná?

Nízka úroveň ALT v krvi sa očakáva a je normálny. Ochorenie pečene je najčastejším dôvodom vyššieho ako normálneho stavu hladiny ALT . Veľmi vysoko hladiny ALT (viac ako 10 -násobok normálu) sú zvyčajne dôsledkom akútnej hepatitídy, niekedy v dôsledku vírusovej hepatitídovej infekcie.

Odporúča: