Môžu antibiotiká zhoršiť vírusovú infekciu?
Môžu antibiotiká zhoršiť vírusovú infekciu?

Video: Môžu antibiotiká zhoršiť vírusovú infekciu?

Video: Môžu antibiotiká zhoršiť vírusovú infekciu?
Video: Повторное применение одного и того же антибиотика - Доктор Комаровский 2024, Jún
Anonim

Nový výskum vedený vedcami z Francis Crick Institute v Londýne naznačuje, že nielen sú antibiotiká neúčinné pre jednotlivcov trpiacich chrípkou, ale oni môcť vlastne zhoršiť počiatočné vírusová infekcia . Prvá obranná línia proti chrípke infekcia je v našich pľúcach

Tiež viete, čo sa stane, ak užijete antibiotikum na vírusovú infekciu?

Antibiotiká sú silné lieky, ktoré liečia baktérie infekcie . Antibiotiká nebude liečiť vírusové infekcie pretože môžu nezabiť vírusy . Ty polepším sa kedy the vírusová infekcia má svoj priebeh. Bežnými chorobami spôsobenými baktériami sú močové cesty infekcie , streptokok v hrdle a zápal pľúc.

Podobne, prečo sa antibiotiká nepoužívajú na vírusové infekcie? Vírusy vložte ich genetický materiál do DNA ľudskej bunky, aby sa reprodukoval. Antibiotiká nemôže zabíjať vírusy pretože baktérie a vírusy majú rôzne mechanizmy a mechanizmy na prežitie a replikáciu. The antibiotikum má č „Cieľ“na útok v a vírus.

Môžu tiež antibiotiká zhoršiť vírusovú infekciu?

To zahŕňa väčšinu symptómov chrípky a prechladnutia, ako sú bolesť hrdla, dutina infekcie , prechladnutie hrudníka a zápal priedušiek. Ak ty vziať an antibiotikum keď to nepotrebujete - napríklad keď ste prechladnutí alebo chrípka - to môže spraviť cítiš horšie a urobiť vaša choroba trvá dlhšie.

Zhoršujú sa príznaky pri zahájení antibiotík?

Možno je to dôležitejšie, ako keď sa začneš cítiť lepšie, je čo urobiť ak začnete cítiť horšie . V závislosti od závažnosti vašej infekcie, ak ste sú pocit horšie po jednom až dvoch dňoch príjem antibiotík alebo menej času, ak ste mať znepokojujúce nové symptómy , ty mal by vráť sa k svojmu lekárovi.

Odporúča: