Obsah:

Môžu diabetici jesť žlté tekvice?
Môžu diabetici jesť žlté tekvice?

Video: Môžu diabetici jesť žlté tekvice?

Video: Môžu diabetici jesť žlté tekvice?
Video: Pumpkin- A Surprisingly Anti Diabetes Food For Home Treatments 2024, Septembra
Anonim

Aké sú dobré možnosti zeleniny, ak mám cukrovka ? Špargľa je dobrou voľbou pre zeleninu, pretože má vysoký obsah vitamínov A a C, nízky obsah tuku a je dobrým zdrojom vlákniny. Ďalšou skvelou možnosťou je akýkoľvek typ squash . Squashová plechovka jesť celoročne, pretože existujú aj zimné odrody Leto jedny.

Týmto spôsobom môžu mať diabetici žltú tekvicu?

Riadenie cukrovka Ľudia s typ 1 cukrovka ktorí konzumujú diétu s vysokým obsahom vlákniny mať znížiť celkovú hladinu cukru v krvi. Pre ľudí s typ 2 cukrovka , ďalšie vlákno zlepšuje hladinu cukru v krvi, lipidy a hladinu inzulínu. Jeden pohár maslová tekvica poskytuje asi 6,6 gramov vlákniny.

Rovnako tak squash zvyšuje hladinu cukru v krvi? Zdieľať na Pintereste Squash je neškrobová zelenina vhodná pre ľudí s cukrovka . Táto zelenina je vynikajúcim doplnkom takmer k akejkoľvek diéte vrátane tých, ktoré sú vhodné pre ľudí s cukrovka . Škrobová zelenina je bohatá na sacharidy, ktoré môže zvýšiť človeka hladiny cukru v krvi.

Následne sa možno tiež opýtať, je squash v poriadku pre diabetikov?

Aj keď je veľmi málo výskumov na ľuďoch, jedna štúdia zistila, že ľudia s typom 2 cukrovka ktorí si vzali výpis zo zimy squash Cucurbita ficifolia zaznamenala výrazný pokles hladiny cukru v krvi (100). Avšak zima squash je vyšší v sacharidoch ako v lete squash.

Akému ovociu by sa mali diabetici vyhýbať?

Najlepšie je vyhnúť sa nasledujúcim činnostiam alebo ich obmedziť:

  • sušené ovocie s prídavkom cukru.
  • konzervované ovocie s cukrovým sirupom.
  • džem, želé a iné konzervy s prídavkom cukru.
  • sladená jablková omáčka.
  • ovocné nápoje a ovocné šťavy.
  • konzervovaná zelenina s prídavkom sodíka.
  • kyslé uhorky, ktoré obsahujú cukor alebo soľ.

Odporúča: