Nosia domáce potkany hantavírus?
Nosia domáce potkany hantavírus?

Video: Nosia domáce potkany hantavírus?

Video: Nosia domáce potkany hantavírus?
Video: 27.8.2014 - lov na potkany v kombajne + nočné videnie 2024, Jún
Anonim

Len niektoré druhy myši a potkany môže dávať ľuďom hantavírusy čo môže spôsobiť HPS. Nie však každá jelenia myš, myš bielonohá, ryža potkan , alebo bavlna potkan nesie a hantavírus . Iné hlodavce , ako napr domáce myši , strecha potkany a Nórsko potkany , nikdy nebolo známe, že by ľuďom dávali HPS.

Otázkou tiež je, aká je pravdepodobnosť nákazy hantavírusom?

Cohen: Hantavírus pľúcny syndróm je zriedkavý - šanca z dostať choroba je 1 z 13 000 000, čo je menej pravdepodobne než zasiahnutie bleskom. Od roku 1980 do roku 2014 bolo v Kalifornii hlásených iba 54 prípadov.

Za druhé, môžu vám byť z krysích výkalov zle? Hantavírusový pľúcny syndróm (HPS) je závažné ochorenie dýchacích ciest prenášané infikovanými hlodavcami močom, trus alebo sliny. Ľudia môcť nakazia chorobu, keď dýchajú aerosólový vírus. Aj keď je to zriedkavé, HPS je potenciálne smrteľný.

Navyše, ako dlho žije hantavírus v interiéri?

Fyzikálne vlastnosti Hantavírusy V závislosti od podmienok prostredia tieto vírusy pravdepodobne sú prežiť <1 týždeň za vnútorné prostredí a oveľa kratšie (možno hodiny), keď sú vystavené slnečnému žiareniu vonku (38).

Môžete ochorieť z myší v dome?

Môžu vás urobiť veľmi chorý Kým bežné domáca myš nie je pre vaše zdravie taký nebezpečný ako jeleň myš , môžu močom, trusom, slinami a materiálmi na hniezdenie stále šíria choroby, ako je hantavírus, salmonelóza a listéria.

Odporúča: