Obsah:

Ako čítate a interpretujete EKG?
Ako čítate a interpretujete EKG?

Video: Ako čítate a interpretujete EKG?

Video: Ako čítate a interpretujete EKG?
Video: ЭКГ 1 2024, Jún
Anonim

Ako čítať EKG

  1. Úvod.
  2. Krok 1 - Tepová frekvencia.
  3. Krok 2 - Srdcový rytmus.
  4. Krok 3 - Srdcová os.
  5. Krok 4-P-vlny.
  6. Krok 5-Interval P-R.
  7. Krok 6 - komplex QRS.
  8. Krok 7 - ST segment.

Ľudia sa tiež pýtajú, čo je to normálne čítanie EKG?

Existuje uznávaný normálny rozsah pre také „intervaly“: PR interval (meraný od začiatku vlny P do prvého vychýlenia komplexu QRS). Normálny rozsah 120 - 200 ms (3 - 5 malých štvorcov ďalej EKG papier). Normálny rozsah až 120 ms (3 malé štvorčeky ďalej EKG papier).

Rovnako tak, na čo sa každý z nich na EKG pozerá? 12- viesť EKG poskytuje sledovanie z 12 rôznych „elektrických polôh“srdca. Každý olovo je určený na zachytenie elektrickej aktivity z inej polohy srdcového svalu. Skúsený tlmočník tak môže vidieť srdce z mnohých rôznych uhlov.

Možno sa tiež opýtať, ako vyzerá normálne EKG?

Zdieľať na Pintereste An EKG zobrazuje vlny P, T vlny a komplex QRS. Tieto môžu mať abnormality u ľudí s A-fib. A “ normálne ” EKG je ten, ktorý ukazuje to, čo je známe ako sínusový rytmus. Sínusový rytmus môže vyzerať ako veľa malých hrbolčekov, ale každý sprostredkuje dôležitú akciu v srdci.

Čo je zlé čítanie EKG?

Elektrokardiogram ( EKG ) meria elektrickú aktivitu vášho srdca. Niekedy an EKG abnormalita je a normálne kolísanie srdcového rytmu, ktoré neovplyvňuje vaše zdravie. Inokedy, an abnormálne EKG môže signalizovať zdravotnú pohotovosť, ako je infarkt myokardu (srdcový záchvat) alebo nebezpečná arytmia.

Odporúča: