Aký druh drogy je intuniv?
Aký druh drogy je intuniv?

Video: Aký druh drogy je intuniv?

Video: Aký druh drogy je intuniv?
Video: 10 DŮVODŮ proč nebrat drogy 2024, Septembra
Anonim

Intuniv ( guanfacín ) je alfa-2 adrenergický agonista používaný na liečbu poruchy pozornosti a hyperaktivity (ADHD) u pacientov starších ako 6 rokov ako súčasť celkového liečebného plánu vrátane psychologických, vzdelávacích a sociálnych opatrení. Na rozdiel od iných liekov používaných na liečbu ADHD, Intuniv nie je stimulant.

Tiež sa pýtali, aká trieda drog je intunivá?

Intuniv je formulácia raz denne s predĺženým uvoľňovaním guanfacín hydrochlorid vo forme tabliet. Guanfacín je selektívny alfa2A- agonista adrenergných receptorov . Guanfacín nie je centrálny nervový systém (CNS) stimulant . Mechanizmus účinku guanfacín pri ADHD nie je známy.

Tiež s čím intuniv pomáha? porucha pozornosti s hyperaktivitou (ADHD

Rovnako je intuniv narkotikum?

Intuniv je pilulka, ale na rozdiel od niektorých iných liekov s ADHD ju nemožno drviť, žuvať ani lámať a musí sa prehltnúť celá. 2? Rovnako ako Strattera a Kapvay, iné nestimulanty pre ADHD, Intuniv nie je kontrolovaná látka, ktorá môže rodičom uľahčiť dopĺňanie.

Aký druh lieku je guanfacín?

Guanfacín je v a trieda liekov nazývaných centrálne pôsobiace alfa2A-agonisty adrenergných receptorov. Guanfacín lieči vysoký krvný tlak znížením srdcovej frekvencie a uvoľnením ciev, aby krv mohla ľahšie prúdiť telom.

Odporúča: