Čo bunky th1 vylučujú?
Čo bunky th1 vylučujú?

Video: Čo bunky th1 vylučujú?

Video: Čo bunky th1 vylučujú?
Video: Byl jednou jeden život Planeta buněk 2024, Jún
Anonim

T pomocník bunky typu 1 (Th1) sú rod CD4 + efektorová T bunka, ktorá podporuje bunkami sprostredkovanú imunitnú odpoveď a je potrebná na obranu hostiteľa proti intracelulárnym vírusovým a bakteriálnym patogénom. Bunky Th1 vylučujú IFN-gama , IL-2 , IL-10 a TNF-alfa/beta.

Podobne sa dá opýtať, čo vylučujú bunky th2?

Pomocník T typu 2 ( Th2 ) bunky sú výrazná línia CD4+ efektor T bunka že tajomstvo IL-4, IL-5, IL-9, IL-13 a IL-17E/IL-25. Títo bunky sú potrebné pre humorálnu imunitu a hrajú dôležitú úlohu pri koordinácii imunitnej reakcie na veľké extracelulárne patogény.

Podobne to, čo znamená th1? Pomocník typu 1 T ( Št ) bunky produkujú interferón-gama, interleukín (IL) -2 a faktor nekrotizujúci nádory (TNF) -beta, ktoré aktivujú makrofágy a sú zodpovedné za bunkami sprostredkovanú imunitu a ochranné reakcie závislé od fagocytov.

Ako je uvedené vyššie, ako sa aktivujú bunky th1?

Th2 pomocník bunky viesť k humorálnej imunitnej odpovedi, typicky proti extracelulárnym parazitom vrátane helmintov. Spúšťajú ich polarizačné cytokíny IL-4 a IL-2 a ich efektorovými cytokínmi sú IL-4, IL-5, IL-9, IL-10, IL-13 a IL-25.

Je cd4 th1 alebo th2?

Th1 podmnožina CD4+ T bunky vylučujú cytokíny zvyčajne spojené so zápalom, ako napríklad IFN-gama a TNF, a indukujú bunkami sprostredkované imunitné reakcie. Th2 podskupina produkuje cytokíny, ako sú IL-4 a IL-5, ktoré pomáhajú B bunkám proliferovať a diferencovať sa a sú spojené s imunitnými reakciami humorálneho typu.

Odporúča: