Ako používate tympanogram?
Ako používate tympanogram?

Video: Ako používate tympanogram?

Video: Ako používate tympanogram?
Video: TYMPANOMETRY 2024, Júl
Anonim

Tympanometria môžu byť vykonávané buď v ambulancii lekára alebo lekára. Lekár najskôr vykoná vizuálnu kontrolu vášho zvukovodu a bubienka použitím osvetlený ďalekohľad (otoskop) umiestnený v uchu. Potom vám do ucha priloží sondu s flexibilnou gumovou špičkou.

Ľudia sa tiež pýtajú, čo meria tympanogram?

003390. Tympanometria je vyšetrenie, ktoré sa používa na testovanie stavu stredného ucha a pohyblivosti bubienka (bubienka) a vodivých kostí vytvorením variácií tlaku vzduchu vo zvukovode. Tympanometria je objektívny test funkcie stredného ucha.

Za druhé, čo je súlad tympanometrie? Tympanogram : Interpretácia výsledkov impedancie Zaoberá sa flexibilitou ( súlad ) bubienka na zmenu tlaku vzduchu, čo naznačuje, ako efektívne sa zvuk prenáša do stredného ucha. Typický tympanometria výsledok ukazuje objem zvukovodu (cm3), maximálny tlak (daPa) a vrchol súlad (ml).

Tiež by ste mali vedieť, čo spôsobuje typ tympanogramu?

Sluchové, vestibulárne a zrakové poruchy A Napíšte A tympanogram indikuje normálny stav stredného ucha. Znížená pohyblivosť tympanickej membrány spôsobil zosilneným systémom stredného ucha môže spôsobiť a plytký vrchol na tympanogram , nazývaný a Napíšte As tympanogram.

Aký je normálny tlak v strednom uchu?

Normálny tlak v strednom uchu by mala byť niekde medzi +50 až –150 dePa (mm vody). Tón hrotu sondy je nasmerovaný na tympanickú membránu počas dvoch sekúnd tlak zmena popísaná vyššie.

Odporúča: