Na čo slúži modifikátor 25?
Na čo slúži modifikátor 25?

Video: Na čo slúži modifikátor 25?

Video: Na čo slúži modifikátor 25?
Video: Монтаж канализации своими руками. Ошибки и решения. #24 2024, Jún
Anonim

Primerané použitie Modifikátor 25 . Definícia súčasnej procedurálnej terminológie (CPT) modifikátor 25 je nasledujúci: Modifikátor 25 - toto modifikátor je použité nahlásiť službu Evaluation and Management (E/M) v deň, keď ten istý lekár poskytol pacientovi inú službu.

Keď to vezmeme do úvahy, na čo sa modifikátor 25 používa pri fakturácii za lekárske účely?

Modifikátor 25 je pripojený k službe Evaluation and Management (E&M) (nikdy k postupu), aby naznačil, že významná a oddelene identifikovateľná služba E&M bola poskytnutá v ten istý deň ako menší chirurgický zákrok.

Následne je otázkou, na čo slúži modifikátor 24? Modifikátor 24 je pripojený k službe hodnotenia a riadenia (nikdy nie k postupu), aby naznačil, že ten istý lekár počas pooperačného obdobia poskytol nesúvisiacu službu E&M.

Môžete sa tiež opýtať, čo znamená modifikátor 25?

DEFINÍCIA ÚPRAVA 25 Pokyny CPT definujú 25 modifikátor ako „významnú, oddelene identifikovateľnú službu hodnotenia a riadenia (E/M) od toho istého lekára v ten istý deň výkonu alebo inej služby“.

Má modifikátor 25 vplyv na preplatenie?

V súčasnej dobe, ak je CMS prijatý nárok, ktorý zahŕňa službu E&M s a Modifikátor 25 a postup, ako E&M, tak aj postup sú preplatené na 100 percent povoleného množstva.

Odporúča: