Zvyšuje nikotínamid hladinu cukru v krvi?
Zvyšuje nikotínamid hladinu cukru v krvi?
Anonim

Vysoká plazma N.1-metylnikotínamid indukuje inzulín odpor

Potkany ošetrené kumulatívnymi dávkami nikotínamid (2 g/kg) vykazovali výrazne vyššie hodnoty úrovne z krvná glukóza a plazma inzulín , ale výrazne nižší obsah svalového glykogénu ako po kontrolných potkanoch glukóza zaťaženie (obrázok? 3A).

Keď to vezmeme do úvahy, zvyšuje niacínamid hladinu cukru v krvi?

Pred štúdiom to bolo známe niacín terapia spôsobila zvýšiť v hladiny cukru v krvi u pacientov s diabetom 2. typu. Zistil to aj pomer rizika, ktorý použili vedci niacín používanie zvýšilo užívateľovo riziko vzniku cukrovky o 34 percent.

Tiež sú niacínamid a nikotínamid to isté? Väčšina ľudí si spája vitamín B3 s niacín , ale kyselina nikotínová nie je v skutočnosti formou, ktorú prírodný vitamín B má vo vašom tele. Nikotínamid , taktiež známy ako niacínamid , je amid kyseliny nikotínovej, ktorý je bežne známy ako niacín.

Vzhľadom na to môže niacín spôsobiť cukrovku?

Novšie štúdie, vrátane AIM-HIGH a HPS2-THRIVE, však nepreukázali žiadny kardiovaskulárny prínos pridaním niacín na liečbu statínmi. Navyše sa ukázalo, že niacín zvyšuje hladinu glukózy v krvi. Preto sa usúdilo, že môže prispieť k novému nástupu cukrovka.

Je niacín dobrý na cukrovku?

Niacín vitamín, môže byť užitočný u pacientov s vysokým LDL a triglyceridmi a nízkym HDL, ak sa používa vo vysokých dávkach, ale lekári sa tradične vyhýbajú jeho použitiu diabetici pretože má vplyv na hladinu cukru v krvi. Šesť zdravotných stredísk v USA sledovalo takmer 470 pacientov, vrátane 125 pacientov s cukrovka.

Odporúča: