Čo bráni tomu, aby sa jedlo dostalo do pľúc?
Čo bráni tomu, aby sa jedlo dostalo do pľúc?

Video: Čo bráni tomu, aby sa jedlo dostalo do pľúc?

Video: Čo bráni tomu, aby sa jedlo dostalo do pľúc?
Video: Попугай КУСАЕТСЯ что делать? Как отучить попугая кусаться 🦜Почему попугай кусает? 2024, Júl
Anonim

Odpoveď a vysvetlenie: The epiglottis zabraňuje vniknutiu jedla a tekutín do pľúc. Keď sa chystáte prehltnúť, epiglottis sa pohybuje na pokrytie priedušnice, takže nie

Len tak, čo bráni tomu, aby sa jedlo dostalo do pľúc?

epiglottis - veľký kus chrupavky v tvare listu ležiaci na vrchole hrtana; počas prehĺtania sa hrtan zvyšuje, čo spôsobuje, že epiglottis padá na glottis (otvára sa do hrtana) ako viečko a zatvára sa - to bráni jedlu od vstupu do priedušnice (priedušnice).

Tiež čo bráni tomu, aby sa jedlo dostalo do veterného potrubia? Obvyklá vzpriamená poloha epiglottisu umožňuje prúdenie vzduchu do pľúc a hrtana. Pri prehĺtaní sa epiglottis splošťuje dozadu, aby zakryl vchod do tvoj hrtan a zabrániť vstupu potravín pľúca a priedušnica . Po prehltnutí sa epiglottis vráti do svojej obvyklej polohy.

Okrem toho, čo bráni tomu, aby sa jedlo dostalo do nesprávnej trubice?

Ako hrdlo stláča jedlo smerom k pažeráku sa hrtan nakláňa dopredu, aby umožnil jedlo prejsť a zároveň utesniť dýchacie cesty do zabráňte tomu, aby jedlo išlo do nesprávnej skúmavky.

Čo bráni tomu, aby sa jedlo uberalo zlým smerom?

Epiglottis sa zvyčajne uchováva jedlo a piť z ísť dole prieduškou. Táto robustná chrupavka je navrhnutá tak, aby sa automaticky zapínala, keď prehĺtame, zatvárala dýchacie cesty a posúvala výživu do pažeráka, aby sa stretla s jeho tráviacim osudom.

Odporúča: