Môže hypertyreóza spôsobiť záchvat?
Môže hypertyreóza spôsobiť záchvat?

Video: Môže hypertyreóza spôsobiť záchvat?

Video: Môže hypertyreóza spôsobiť záchvat?
Video: POZOR! Toto video obsahuje nadpriemerne veľa vulgarizmov, ktoré môžu spôsobiť epileptický záchvat. 2024, Júl
Anonim

Medzi pacientmi s záchvaty , vylúčili sme tých s inými príčiny z záchvaty alebo história epilepsia . ZÁVERY: Hypertyreóza je zrážanie príčina z záchvaty u malého percenta týchto pacientov. U týchto pacientov je prognóza dobrá, ak sa stanú eutyroidnými.

Vzhľadom na to môžu problémy so štítnou žľazou spôsobiť záchvaty?

Vie sa to už nejaký čas štítna žľaza hormón znižuje záchvat prah u ľudí a môže spôsobiť záchvaty u pacientov s Gravesovou choroba (Epilepsia. 1980; 21: 91-96). Terapia tyroxínom pre hypotyreóza bolo tiež ukázané, že indukuje záchvaty v určitých prípadoch (neurológia.

Okrem vyššie uvedených vyššie, môžu problémy so štítnou žľazou spôsobiť záchvatom u psov? Hypotyreóza je najčastejšie vidieť v psy a je spravidla primárny s imunitne sprostredkovanou deštrukciou štítna žľaza žľaza. Závažnejšie neuromuskulárne príznaky môcť byť videný malý počet hypotyreoidné psy vrátane ataxie (nestála chôdza), predklonu hlavy, krúženia, kĺbov labiek a dokonca záchvaty.

Môžu lieky na záchvaty spôsobiť hypotyreózu?

Antiepileptiká môžu ovplyvniť Štítna žľaza Hladiny hormónov. Štítna žľaza Hormóny môžu kolísať pri expozícii antiepileptikám. Použitie určitých antiepileptických liekov môže príčina zmeny v štítna žľaza hladiny hormónov u pacientov s epilepsia.

Môže Synthroid spôsobiť záchvaty?

Hormóny štítnej žľazy (vrátane Synthroid ) ↔ záchvaty Hormóny štítnej žľazy môžu zmeniť záchvat prah. Záchvaty boli zriedkavo hlásené po zahájení liečby levotyroxínom. Terapia hormónmi štítnej žľazy sa má u pacientov s predispozíciou podávať opatrne záchvaty.

Odporúča: