Ako dlho je inzulín 70/30 dobrý?
Ako dlho je inzulín 70/30 dobrý?

Video: Ako dlho je inzulín 70/30 dobrý?

Video: Ako dlho je inzulín 70/30 dobrý?
Video: Insulin R, N and 70/30 | Insulin Differences and uses | Insulin Action duration and peak time 2024, Jún
Anonim

Po HUMULIN 70/30 injekčné liekovky boli otvorené:

Otvorené injekčné liekovky uchovávajte v chladničke alebo pri izbovej teplote pod 30 ° C (86 ° F) až 31 dní. Chráňte pred teplom a priamym svetlom. Po 31 dňoch používania vyhoďte všetky otvorené injekčné liekovky, aj keď stále existujú inzulín ponechané v injekčnej liekovke.

Len tak, čo je 70 a čo 30 v inzulíne?

Humulín 70 / 30 obsahuje kombináciu inzulín izofán a inzulín pravidelný. Inzulín je hormón, ktorý účinkuje tak, že znižuje hladinu glukózy (cukru) v krvi. Inzulín izofán je stredne pôsobiaci inzulín . Humulín 70 / 30 sa používa na zlepšenie kontroly krvného cukru u dospelých s diabetes mellitus.

Podobne ako dlho je inzulín dobrý? Bez ohľadu na to, kde je uložený, OTVORENÉ inzulín potrvá iba 28 dní, kým bude vyhodený do koša. Inzulín uchovávané v chladničke, by ste mali pred injekciou vybrať a nechať dosiahnuť izbovú teplotu. PEN: Po prvom použití, inzulín perá by nemali byť skladované v chladničke.

Jednoducho, musí byť Humulin 70/30 chladený?

Používaný (otvorený): Humulín 70 / 30 Používané perá NEMUSIA byť chladené ale mali by byť uchovávané pri izbovej teplote [pod 86 ° F ( 30 ° C)] mimo dosahu priameho tepla a svetla. The Humulín 70 / 30 Pero, ktoré práve používate, musí byť zlikvidované 10 dní po prvom použití, aj keď stále obsahuje Humulín 70 / 30.

Skutočne expiruje inzulín?

A: váš inzulín môže byť aj potom dobré expirácia dátum na škatuli alebo po 28 dňoch pri izbovej teplote, ale nie je zaručené, že bude dobrý. Potom príde čas, keď inzulín áno neovládajú dobre svoj krvný cukor a je ťažké nájsť dávku, ktorá by fungovala. To sa stáva, pretože inzulín kazí sa.

Odporúča: