Môže vám tampón poskytnúť UTI?
Môže vám tampón poskytnúť UTI?

Video: Môže vám tampón poskytnúť UTI?

Video: Môže vám tampón poskytnúť UTI?
Video: Грибов в 2022 Году Будет НЕСЛЫХАННО МНОГО. На Это Указывают Все Приметы... Белые Грибы 2024, Jún
Anonim

Podráždenie alebo poranenie vagíny alebo močovej trubice spôsobené pohlavným stykom, sprchovaním, tampóny alebo ženské deodoranty môže dať baktérie šancu napadnúť. Dlhodobé používanie zavedeného katétra, mäkkej trubice zavedenej cez močovú trubicu do močového mechúra na odvod moču, je bežným zdrojom močové cesty infekcie.

Tiež sa pýta, môžu tampóny spôsobiť príznaky UTI?

Zmeňte svoje hygienické potreby: Tampóny môže byť lepšou voľbou, ak máte opakujúce sa UTI pretože udržujú otvorenie močového mechúra suchšie ako podložky. Pomocou a tampón pomáha vám zostať v suchu, čo obmedzuje rast baktérií, ktoré spôsobiť UTI . Ženy, ktoré používajú vložky do inkontinencie, majú tiež zvýšené riziko infekcie.

Rovnako tak môžete používať tampón s UTI? Hoci a tampón Neblokuje tok moču, môže sa objaviť močenie tampón strunu, pretože moč ti tečie z tela. Ak sa to stane, nebojte sa. Pokiaľ ty mať Infekcie močových ciest ( UTI ), váš moč je sterilný (bez baktérií). Môžeš Nedajte si infekciu cikaním na tampón reťazec.

Môžu týmto spôsobom obdobia spôsobiť UTI?

Vaše šance na získanie a UTI zvyšujte sa s vekom. Menopauza často signalizuje pokles estrogénu. Estrogén a progesterón tiež klesajú na začiatku menštruačný cyklus . To neznamená, že by sa znížila hladina estrogénu počas menštruácia spôsobuje UTI ale môže to mať určitý vplyv na existujúce UTI.

Môžu vám tampóny spôsobiť infekcie?

Odchod z a tampón príliš dlho môcť viesť k infekcie a len zriedka príčina život ohrozujúci syndróm toxického šoku (TSS). Vo všeobecnosti, ak ty nechať a tampón príliš dlho môcť vytvoriť živnú pôdu pre baktérie a môcť zvýšiť riziko kvasinkové infekcie , bakteriálna vaginóza alebo možno TSS, “povedal Shepherd.

Odporúča: