Čo je inj KCl?
Čo je inj KCl?

Video: Čo je inj KCl?

Video: Čo je inj KCl?
Video: Diana and dad are going to the dentist 2024, Septembra
Anonim

KCL v NS (chlorid draselný v chloride sodnom injekciou ) je doplňovač tekutín a elektrolytov používaný ako zdroj vody a elektrolytov. Časté vedľajšie účinky KCL medzi NS patrí horúčka, infekcia, začervenanie, bolesť alebo opuch v oblasti injekciou stránky.

Otázkou tiež je, ako používate injekciu KCl?

Chlorid draselný , tiež známy ako draselná soľ, sa používa ako liek na liečbu a prevenciu nízkej hladiny draslíka v krvi. Nízka hladina draslíka v krvi sa môže vyskytnúť v dôsledku vracania, hnačky alebo určitých liekov. Koncentrovaná verzia by sa mala predtým zriediť používať . Je to dané pomalým injekciou do žily alebo ústami.

Podobne na čo sa používa KCl IV? KCL v NS. Chlorid draselný v injekcii chloridu sodného, USP je sterilný, nepyrogénny roztok na doplnenie tekutín a elektrolytov v jednodávkovej nádobe pre vnútrožilové administratíva. Neobsahuje žiadne antimikrobiálne látky. Zloženie, osmolarita, pH a iónová koncentrácia sú uvedené v tabuľke 1.

Tiež vedieť, prečo sa KCl podáva pacientom?

Chlorid draselný sa používa na prevenciu alebo na liečbu nízkych hladín draslíka v krvi (hypokaliémia). Hladiny draslíka môžu byť nízke v dôsledku choroby alebo užívania určitých liekov alebo po dlhotrvajúcej chorobe s hnačkou alebo vracaním.

Ako podávate KCl?

Zásady vašej organizácie môžu obmedziť koncentráciu na KCl v kvapalinách IV do 60 mEq - 80 mEq na liter. Vždy používajte infúznu pumpu. NEPODÁVAJTE KCl do nádoby na IV póle. Vyberte nádobu, vstreknite KCl , a dôkladne premiešajte, aby ste sa vyhli nebezpečne vysokej koncentrácii (Hadaway, 2000).

Odporúča: