Čo sa stane, ak do mikrovlnnej rúry vložíte trecí alkohol?
Čo sa stane, ak do mikrovlnnej rúry vložíte trecí alkohol?
Anonim

Ak od alkohol , ty priemer izopropylalkohol , trenie alkoholu , je to 70% izopropylalkohol a 30 % vody. Pretože alkoholy sú veľmi horľavé, každá iskra potom spôsobí vznietenie výbušných pár a veľké poškodenie zdravia. ty a mikrovlnná rúra . Všimnite si však, že mikrovlnná rúra rúry spravidla neiskria.

Podobne sa môžete opýtať, je bezpečné variť lieh?

Izopropylalkohol tvorí s vodou azeotrop, ktorý dáva a vriaci bod 80,37 ° C (176,67 ° F) a zloženie 87,7% hmotn. (91 obj.%) izopropylalkohol . Voda- izopropylalkohol zmesi majú znížené teploty topenia. Má mierne horkú chuť a nie je bezpečné piť.

Navyše môžete do rúry vložiť liehový alkohol? Etanol alebo izopropylalkohol sa bežne používajú ako primárna zložka v trenie alkoholu (ďalšia zložka je denaturovaná alkohol ). Za druhé, obaja alkohol a jeho výpary sú horľavé, preto ho držte ďaleko od zdrojov tepla-nepoužívajte ho na svojom rúra alebo hriankovač.

Okrem toho môžete variť s izopropylalkoholom?

Izopropylalkohol ( trenie alkoholu ) je prijateľné varenie palivo. Dá sa kúpiť v silách 70 percent, 91 percent a 99 percent. Čím vyššie percento alkohol , tým lepšie alkohol bude spáliť. Alkohol spaľuje asi polovicu tepla ako niektoré iné palivá, ale je to skvelá voľba pre varenie v interiéri.

Aký je iný názov pre trenie alkoholu?

Teplota varu je 82,5 ° C. Termín „trecí alkohol“sa stal všeobecným nešpecifickým pojmom buď pre izopropylalkohol alebo etylalkohol výrobky z alkoholu na trenie.

Odporúča: