Obsah:

Ako ošetrujete prechladnutie?
Ako ošetrujete prechladnutie?

Video: Ako ošetrujete prechladnutie?

Video: Ako ošetrujete prechladnutie?
Video: Ako pripraviť nakladaný zázvor s medom a citrónom 2024, Jún
Anonim

Domáca liečba Prvá pomoc pri vystavení chladu

  1. Zostaňte pokojní.
  2. Nájdite si úkryt, aby ste sa mohli dostať von chladný , vietor alebo voda.
  3. Odstrániť chladný , mokré oblečenie.
  4. Pohybujte sa, ale nebuďte takí aktívni, aby ste sa spotili.
  5. Pite teplé tekutiny, ktoré neobsahujú kofeín ani alkohol.
  6. Pokúste sa vyhnúť tomu, aby ste celé telo dávali do teplej vody.
  7. Nepoužívajte tabak.

Navyše, ako dlho trvá, kým zomriete na vystavenie chladu?

Podchladenie môže nastať v priebehu niekoľkých minút Podchladenie sa môže vyvinúť už za päť minút pri teplotách mínus 50 stupňov Fahrenheita, ak nie ste správne oblečení a máte vystavený koža, najmä koža na temene hlavy, ruky, prsty a tvár, vysvetlil Glatter. Pri 30 stupňoch pod nulou môže hypotermia nastúpiť asi za 10 minút.

Niekto sa tiež môže opýtať, čo sa stane, keď ste vystavení chladu? Vystavenie chladu môže viesť k vážnym chorobám, preto je dôležité poznať teplotu a spôsob, ako sa pred ňou chrániť. Expozícia za studena môže nastať v počasí, ktoré nemrzne. Odstraňuje vietor, vlhkosť a vlhkosť telo teplo, ktoré môže nakoniec viesť k podchladeniu.

Zodpovedajúcim spôsobom, ako studený je príliš chladný na odhalenú pokožku?

Nasledujúca tabuľka ukazuje, ako dlho môžete byť vystavení určitým teplotám, než dôjde k omrzlinám. Napríklad teplota 0 stupňov Fahrenheita a rýchlosť vetra 15 mph vytvára chladnú teplotu vetra - 19 stupňov Fahrenheita . Za týchto podmienok môže dôjsť k mrazovému uhryznutiu iba za 30 minút.

Je expozícia chladu pre vás dobrá?

Časté vystavenie do chladný je spojená s radom rôznych zdravotných výhod. Vedci napríklad našli dôkaz, že vystavenie do chladný zrýchľuje metabolizmus. Okrem toho, chladný telová terapia je tiež spojená so zlepšením kvality spánku, väčším zameraním a dokonca so zlepšenou imunitnou odpoveďou.

Odporúča: