Ako nájdete koncový bod v potenciometrickej titrácii?
Ako nájdete koncový bod v potenciometrickej titrácii?

Video: Ako nájdete koncový bod v potenciometrickej titrácii?

Video: Ako nájdete koncový bod v potenciometrickej titrácii?
Video: Перегородка, короб + фрезеровка ГКЛ. ПЕРЕДЕЛКА ХРУЩЕВКИ от А до Я. #22 2024, Jún
Anonim

V potenciometrická titrácia the koncový bod sa určuje použitím páru elektród alebo kombinovanej elektródy. The koncový bod nastáva tam, kde je maximálna miera zmeny potenciálu na koncový bod z titrácia.

Čo je týmto spôsobom potenciometrický koncový bod?

Potenciometrické titrácia je volumetrická metóda, pri ktorej sa meria potenciál medzi dvoma elektródami (referenčnou a indikačnou elektródou) v závislosti od objemu pridaného činidla. Prvá derivácia ΔE/ΔV je sklon krivky a koncový bod nastáva pri objeme V ', kde ΔE/ΔV má maximálnu hodnotu.

Za druhé, ktorý indikátor sa používa pri potenciometrickej titrácii? Redoxná titrácia: Tento typ potenciometrickej titrácie zahŕňa analyt a titrant, ktoré prechádzajú redoxom reakcia . Príkladom tohto druhu titrácie by mohlo byť spracovanie roztoku jódu s redukčným činidlom, ktoré produkuje jodidový ión (na získanie koncového bodu sa používa indikátor škrobu).

Podobne, ako funguje potenciometrická titrácia?

Potenciometrické titrácie zahŕňa meranie potenciálu vhodnej indikačnej elektródy vzhľadom na referenčnú elektródu ako funkcie objemu titrantu. Titrácia zahŕňa meranie a zaznamenávanie bunkového potenciálu (v jednotkách milivoltov alebo pH) po každom pridaní titračného činidla.

Prečo sa indikátor nepoužíva v potenciometrickej titrácii?

Potenciometrická titrácia je technika podobná priamemu redoxu titrácia reakcia. Je to užitočný prostriedok na charakterizáciu kyseliny. Žiadny indikátor je použité ; namiesto toho sa potenciál meria naprieč analytom, typicky roztokom elektrolytu.

Odporúča: