Je metoprolol sukcinát betablokátorom?
Je metoprolol sukcinát betablokátorom?
Anonim

Metoprolol sukcinát ER je a beta - blokátor ktorý ovplyvňuje srdce a krvný obeh (prietok krvi tepnami a žilami). Metoprolol sukcinát ER sa používa na liečbu angíny (bolesť na hrudníku) a hypertenzie (vysoký krvný tlak). Používa sa tiež na zníženie rizika smrti alebo nutnosti hospitalizácie z dôvodu srdcového zlyhania.

Aký je potom rozdiel medzi metoprololom a metoprolol sukcinátom?

Hlavný rozdiel medzi metoprololom vínanu a metoprolol sukcinát je to? metoprolol tartrát je dostupný iba ako tableta s okamžitým uvoľňovaním, čo znamená, že sa musí užívať niekoľkokrát denne metoprolol sukcinát je tableta s predĺženým uvoľňovaním, ktorú je možné užívať jedenkrát denne.

Niekto sa tiež môže opýtať, čomu sa mám vyhnúť pri užívaní metoprololu? metoprolol ↔ jedlo Vyhnite sa pitie alkoholu, ktorý by mohol zvýšiť ospalosť a závrat kým si užívanie metoprololu . Metoprolol je len súčasťou kompletného programu liečby, ktorý zahŕňa aj diétu, cvičenie a kontrolu hmotnosti. Dôsledne dodržiavajte diétu, lieky a cvičenia.

V tomto ohľade, kedy by ste nemali užívať metoprolol?

Urob nepodávať metoprolol pacientom so srdcovou frekvenciou nižšou ako 45/min, srdcovými blokádami druhého alebo tretieho stupňa, blokádami prvého stupňa s intervalmi P-R 0,24 s alebo viac, so systolickým krvným tlakom menším ako 100 mmHg alebo so závažným srdcovým zlyhaním.

Je metoprolol sukcinát inhibítorom ACE?

Metoprolol sukcinát tableta s predĺženým uvoľňovaním je indikovaná na liečbu stabilného, symptomatického (NYHA triedy II alebo III) srdcového zlyhania ischemického, hypertenzného alebo kardiomyopatického pôvodu. Bol skúmaný u pacientov, ktorí už užívali ACE inhibítory diuretiká a vo väčšine prípadov digitalis.

Odporúča: