Čo je acetabulárny ráfik?
Čo je acetabulárny ráfik?

Video: Čo je acetabulárny ráfik?

Video: Čo je acetabulárny ráfik?
Video: Как правильно работать с силиконом? Делаем аккуратный шов! Распространенные ошибки! 2024, Júl
Anonim

The acetabulum má kĺbový povrch v tvare písmena „C“(obr ráfik z acetabulum je lemovaná fibrokartilagénnym acetabulárny labrum, ktorého časť mosty cez acetabulárny zárez ako priečny acetabulárny väzivo. Hlbšia časť acetabulum nie je artikulárny a je obsadený haversovskou podložkou tuku.

Rovnako tak, akú funkciu má acetabulum?

The acetabulum je kalichová jamka vytvorená spojením troch kostí, ktoré tvoria náš bok. Táto objímka sa stretáva s hlavou stehennej kosti stehennej kosti a tvorí bedrový kĺb. Tieto dve časti anatómie nám spoločne umožňujú voľne chodiť, behať a pohybovať sa.

ako dlho trvá hojenie zlomeniny acetabula? Zlomenina kosť typicky berie osem týždňov do uzdraviť sa . Tam je žiadne lieky na urýchlenie hojenia.

V súvislosti s tým môžete chodiť so zlomeninou acetabula?

Acetabulárne zlomeniny nie sú bežné úrazy. Zvyčajne sa vyskytujú u dospelých, najmä tých, ktorí vedú aktívny životný štýl. Vedenie automobilu (alebo motocykla) a pád z významnej výšky sú rizikovými faktormi zlomenina acetabula . Pacient spravidla nemôže kráčať na postihnutú dolnú končatinu.

Je acetabulum kĺb?

The acetabulum je objímka v tvare pohára na bočnom aspekte panvy, ktorá sa artikuluje s hlavou stehennej kosti a tvorí bok. kĺb . Labrum slúži na prehĺbenie acetabulum , čím bezpečnejšie drží hlavicu stehennej kosti. Lunate je kĺbový povrch acetabulum do hlavice stehennej kosti.