Aký druh inzulínu je NPH?
Aký druh inzulínu je NPH?

Video: Aký druh inzulínu je NPH?

Video: Aký druh inzulínu je NPH?
Video: How to Mix Insulin NPH and Regular Insulin Nursing | Mixing Insulin Clear to Cloudy 2024, Júl
Anonim

NPH inzulín. NPH inzulín, známy tiež ako izofánový inzulín, je an medziprodukt - pôsobenie inzulínu na kontrolu hladiny cukru v krvi u ľudí s cukrovka . Používa sa injekčne pod kožu raz až dvakrát denne. Účinok obvykle trvá 90 minút a trvá 24 hodín.

Je teda NPH pravidelný inzulín?

Inzulín NPH je stredne pôsobiaci inzulín a pravidelný inzulín je krátkodobo pôsobiaci inzulín ; kombinovaný výrobok nie je určený na počiatočnú terapiu; bazálny inzulín by mali byť stanovené požiadavky najskôr na priame dávkovanie kombinácie inzulín Produkty.

Za druhé, ako dlho trvá inzulín NPH? NPH ľudský inzulín, ktorý má nástup inzulínového účinku 1 až 2 hodiny , špičkový efekt z 4 až 6 hodín a trvanie pôsobenia viac ako 12 hodín.

Aký typ inzulínu je NPH týmto spôsobom?

NPH inzulín sa používa u diabetikov 1. a 2. typu na kontrolu hladiny glukózy v krvi (cukru). NPH inzulín (Humulin N, Novolin N) je an medziprodukt -pôsobiaci inzulín, ktorý sa zvyčajne dostane do krvného obehu približne 1 až 3 hodiny po injekcii, vrcholí o 4 až 12 hodín neskôr a je účinný približne 12 až 16 hodín.

Kedy sa má podávať NPH inzulín?

Celková denná dávka je daný ako 1 až 2 injekcie denne, daný 30 až 60 minút pred jedlom alebo pred spaním. Niektorí pacienti môžu spočiatku byť daný jedna denná dávka 30 až 60 minút pred raňajkami, ale 24-hodinová kontrola glykémie s týmto režimom nemusí byť možná.

Odporúča: