Čo je diabetes mellitus 2. typu s diabetickou polyneuropatiou?
Čo je diabetes mellitus 2. typu s diabetickou polyneuropatiou?

Video: Čo je diabetes mellitus 2. typu s diabetickou polyneuropatiou?

Video: Čo je diabetes mellitus 2. typu s diabetickou polyneuropatiou?
Video: Diabetes mellitus 2. typu || Edukace diabetika 2024, Júl
Anonim

Diabetická neuropatia je závažnou a častou komplikáciou typu 1 a cukrovka 2. typu . Je to a typu nervového poškodenia spôsobeného dlhodobo vysokými hladinami cukru v krvi. Ak máte cukrovka a spozorujete necitlivosť, brnenie, bolesť alebo slabosť v rukách alebo nohách, mali by ste navštíviť svojho lekára.

Čo je teda diabetes mellitus s diabetickou polyneuropatiou?

Diabetická neuropatia je typ poškodenia nervov, ktorý sa môže vyskytnúť, ak máte cukrovka . Vysoká hladina cukru v krvi (glukóza) môže poškodiť nervy v celom tele. Diabetická neuropatia najčastejšie poškodzuje nervy v nohách a chodidlách. Ale pre ostatných, diabetická neuropatia môže byť dosť bolestivé a invalidizujúce.

aký je rozdiel medzi diabetickou neuropatiou a diabetickou polyneuropatiou? Ohnisková Neuropatia Všetky typy diabetická neuropatia nadperiférne, autonómne a proximálne sú príklady polyneuropatia . Poly znamená, že ovplyvňujú veľa nervov. Ohnisková neuropatia , naopak, ovplyvňuje jeden špecifický nerv; je to sústredené neuropatia . Tiež sa to môže nazývať mononeuropatia.

Čo je teda diabetická polyneuropatia?

Diabetická polyneuropatia je neurologická porucha (neuropatia) všetkých nervov v tele ( polyneuropatia ) ako výsledok cukrovka . Môže to byť sprevádzané bolesťou a/alebo stratou funkcie, keď tieto nervy nefungujú správne.

Ako cukrovka 2. typu ovplyvňuje tepny?

Ak máte Cukrovka 2. typu , vaše telo nevytvára dostatok inzulínu alebo ho nemôže použiť a bunky neabsorbujú dostatok glukózy. Vysoká hladina glukózy v krvi môže poškodenie steny tvojich tepny a zvyšuje pravdepodobnosť vzniku tukových usadenín (ateróm).

Odporúča: