Aká je úloha bránice?
Aká je úloha bránice?

Video: Aká je úloha bránice?

Video: Aká je úloha bránice?
Video: Jak použít bránici jako oporu.. How to use diafragm as a support. 2024, Júl
Anonim

The bránica je tenký kostrový sval, ktorý sedí na spodnej časti hrudníka a oddeľuje brucho od hrudníka. Pri vdýchnutí sa sťahuje a splošťuje. To vytvára vákuový efekt, ktorý vtiahne vzduch do pľúc. Pri výdychu sa bránica relaxuje a vzduch je vytlačený z pľúc.

Ako membrána funguje?

A bránica bráni vniknutiu spermií do maternice zakrytím krčka maternice. Na zvýšenie ochrany je do misky vložený spermicíd bránica a pozdĺž jeho okrajov pred vložením. The bránica je umiestnený vysoko do vagíny, takže pokrýva krčok maternice.

Ďalej, aká je úloha membrány pri inšpirácii a výdychu? Počas inšpirácia , bránica sťahuje sa a ťahá nadol, zatiaľ čo svaly medzi rebrami sa sťahujú a ťahajú nahor. Počas expirácia , bránica uvoľňuje a objem hrudnej dutiny sa zmenšuje, zatiaľ čo tlak v nej sa zvyšuje. V dôsledku toho sa pľúca stiahnu a vzduch sa vytlačí.

čo je membrána a na čo slúži?

Membrána (sval): sval, ktorý oddeľuje hrudnú (hrudnú) dutinu od brucha. The bránica je hlavným dýchacím svalom. Kontrakcia bránica sval počas inšpirácie rozširuje pľúca, keď človek vdychuje vzduch.

Akú úlohu majú medzirebrové svaly?

Medzirebrové svaly sú sval skupiny, ktoré sú umiestnené medzi rebrami, ktoré vytvárajú a pohybujú hrudnou stenou. The svaly sú rozdelené do troch vrstiev a primárne sa používajú na pomoc pri dýchacom procese. Vychádzajú z rebier 2 až 12, s vložením z rebier 1 až 11.

Odporúča: