Obsah:

Môže byť choroba spôsobená nízkou hladinou cukru v krvi?
Môže byť choroba spôsobená nízkou hladinou cukru v krvi?

Video: Môže byť choroba spôsobená nízkou hladinou cukru v krvi?

Video: Môže byť choroba spôsobená nízkou hladinou cukru v krvi?
Video: Cukrovka - diabetes 2024, Jún
Anonim

Ak nemáte chuť jesť alebo mať nevoľnosť alebo vraciate a užívate si rovnaké množstvo inzulínu, aké bežne užívate, vaše hladina cukru v krvi môže dostať tiež nízka . Hladiny cukru v krvi môžu byť veľmi nepredvídateľné, keď ste chorý.

Môže mať teda prechladnutie vplyv na hladinu cukru v krvi?

To preto, že a chladný , infekcia dutín alebo chrípka môcť položiť tvoj Telo je v strese a spôsobuje uvoľnenie hormónov, ktoré pomáhajú bojovať s chorobou - ale tieto hormóny môcť tiež ovplyvniť hladinu cukru v krvi . „Infekcia je metabolický stres a ten zvyšuje hladinu cukru v krvi “Hovorí doktor Garber.

Navyše, čo môže spôsobiť zníženie hladiny cukru v krvi? Nízka krvný cukor môže sa vyskytujú u ľudí s cukrovkou, ktorí užívajú lieky, ktoré zvyšujú inzulín úrovne v tele. Užívajte príliš veľa liekov, vynechávajte jedlá, jedzte menej ako obvykle alebo cvičte viac ako obvykle môže viesť k nízka krvný cukor pre týchto jednotlivcov. Krvný cukor je tiež známa ako glukóza.

Jednoducho, môže vás nízka hladina cukru v krvi zvracať?

Hypoglykémia odkazuje na nízke úrovne z cukor , alebo glukóza , v krv . Hypoglykémia nie je choroba, ale je môcť naznačujú zdravotný problém. Známky nízka hladina cukru v krvi patrí hlad, chvenie, búšenie srdca, nevoľnosť a potenie. V závažných prípadoch to môcť viesť ku kóme a smrti.

Aké sú pravidlá pre diabetikov?

Pokyny pre chorý deň pre ľudí s cukrovkou

  • Pokračujte v užívaní tabletiek na diabetes alebo inzulínu ako obvykle.
  • Otestujte si glykémiu každé štyri hodiny a sledujte výsledky.
  • Pite extra (bez kalórií) tekutiny*a snažte sa jesť tak, ako obvykle.
  • Vážte sa každý deň.

Odporúča: