Prečo je lh vysoký v PCOS?
Prečo je lh vysoký v PCOS?

Video: Prečo je lh vysoký v PCOS?

Video: Prečo je lh vysoký v PCOS?
Video: Why You have Polycystic Ovaries but not PCOS 2024, Júl
Anonim

LH Tajomstvo

LH hypersekrécia je charakteristickým znakom PCOS . Toto zvýšenie v LH Predpokladá sa, že k sekrécii dochádza v dôsledku zvýšený frekvencia pulzov hypotalamického hormónu uvoľňujúceho gonadotropín (GnRH). Zvýšený LH vedie k zvýšeniu produkcie androgénov bunkami theca vo vaječníku

Podobne sa možno pýtať, prečo je v PCOS LH vyšší ako FSH?

S PCOS , LH hladiny sú často vysoké, keď začína menštruačný cyklus. Úrovne LH sú tiež vyššie ako FSH úrovne. Pretože LH úrovne sú už dosť vysoké, neexistuje LH nárast. Bez tohto LH nával, nedochádza k ovulácii a menštruácia je nepravidelná.

Čo okrem vyššie uvedeného spôsobuje vysoké hladiny LH? Ak ste žena, nenormálne vysoké úrovne z LH počas neovulačných období vášho menštruačného cyklu to môže znamenať, že ste v menopauze. Môže to tiež znamenať, že máte poruchu hypofýzy alebo syndróm polycystických ovárií. Nízka úrovne z LH môže znamenať, že vaša hypofýza nevyrába dostatok LH.

Okrem toho spôsobuje PCOS vysoké hladiny prolaktínu?

Pacienti s PCOS môže mať mierne zvýšený prolaktín ; presný mechanizmus hyperprolaktinémia v PCOS je neznámy. Jedna teória je taká konštanta vysoké úrovne estrogénu so skúsenosťami v PCOS by stimuloval prolaktín výroby.

Ako môžem znížiť hladinu testosterónu pomocou PCOS?

Nezabudnite do svojho jedálnička zaradiť dostatok zdravých zdrojov bielkovín, ako napríklad chudé mäso, ryby, vajíčka, fazuľa a niektoré mliečne výrobky. Zhrnutie: U žien s PCOS Konzumácia diéty s vyšším obsahom bielkovín je spojená so znížením chuti do jedla, nižšie inzulín a nižšie hladiny testosterónu , v porovnaní s diétou s vyšším obsahom sacharidov.

Odporúča: