Čo naznačuje C peptid?
Čo naznačuje C peptid?

Video: Čo naznačuje C peptid?

Video: Čo naznačuje C peptid?
Video: Mi az a Proinzulin C-peptid? 2024, Júl
Anonim

C - peptid je vedľajším produktom, ktorý vzniká pri produkcii inzulínu. Meranie množstva C - peptid v krvi označuje koľko inzulínu sa tvorí. Všeobecne vysoká C - peptid výroby označuje vysoká produkcia inzulínu a naopak. The C - peptid test je známy aj ako inzulín C - peptid test.

Čo to znamená, keď je váš C peptid vysoký?

A vysoká úroveň C - peptid môcť myslíš svoje telo produkuje príliš veľa inzulínu. Spôsobuje a telo vytvára príliš veľa inzulínu, čím sa zvyšuje tvoj hladina cukru v krvi veľmi vysoká úrovne. Cushingov syndróm, porucha, pri ktorej tvoj telo robí príliš veľa hormónu nazývaného kortizol. Nádor z a pankreas.

Podobne, prečo sa C peptid používa ako marker inzulínu? Kedy inzulín sa uvoľňuje do krvného obehu, aby pomohol transportu glukózy do buniek tela (napr použité pre energiu), rovnaké množstvo C - peptid sú tiež prepustení. Toto robí C - peptid užitočné ako a fixka z inzulín výroby.

Tiež viete, čo je normálny rozsah C peptidu?

A normálne C .- rozsah peptidov je 0,5 až 2,0 nanogramov na mililiter. Títo úrovne môže byť vysoká, keď vaše telo vytvára viac inzulínu ako zvyčajne.

Čo je nízka hladina C peptidu?

A nízky level (alebo nie C - peptid ) znamená, že váš pankreas produkuje málo alebo žiadny inzulín. Vaša hladina cukru v krvi a inzulín úrovne prirodzene by bolo nízka potom. A nízky level je abnormálne, ak máte vysokú hladinu cukru v krvi a vaše telo by v tom čase malo vyrábať inzulín.

Odporúča: