Obsah:

Aké sú príznaky lymfómu žalúdka?
Aké sú príznaky lymfómu žalúdka?

Video: Aké sú príznaky lymfómu žalúdka?

Video: Aké sú príznaky lymfómu žalúdka?
Video: Proč nás po přejedení bolí břicho a jsme nafouknutí? 🤔 A proč někdy i zvracíme?😱 2024, Septembra
Anonim

Príznaky lymfómu žalúdka (žalúdočný lymfóm)

  • Bolesť v hornej časti brucha;
  • Žalúdok alebo poruchy trávenia;
  • Zmena črevných návykov;
  • Nevoľnosť a zvracanie;
  • Strata chuti do jedla;
  • Strata váhy .

Tiež, čo je lymfóm žalúdka?

Primárne žalúdočné lymfóm je všeobecný termín pre typ rakoviny, ktorý pochádza z žalúdka . Približne 90 percent pacientov s primárnym žalúdkom lymfóm sú buď žalúdočné lymfatické tkanivo spojené so sliznicou (MALT). lymfóm alebo difúzne veľké B-bunky lymfóm (DLBCL) z žalúdka.

Podobne, kde zvyčajne začína lymfóm? Lymfóm je rakovina, ktorá začína v bunkách imunitného systému bojujúcich proti infekcii, nazývaných lymfocyty. Tieto bunky sú v lymfatických uzlinách, slezine, týmusu, kostnej dreni a iných častiach telo . Keď máte lymfóm, lymfocyty sa menia a rastú mimo kontroly.

Ľudia sa tiež pýtajú, môže lymfóm spôsobiť žalúdočné problémy?

Lymfómy ktoré začínajú alebo rastú v brucho (brucho) môže spôsobiť opuch alebo bolesť v brucho . Zväčšená slezina môže tlačiť na žalúdka , ktorý môže spôsobiť strata chuti do jedla a pocit sýtosti už po malom jedle. Lymfómy v žalúdka alebo črevá môže spôsobiť bolesť brucha , nevoľnosť alebo vracanie.

Je brušný lymfóm liečiteľný?

Hodgkinov lymfóm je liečiteľné , najmä v počiatočných fázach. Jednoročná miera prežitia pre všetkých pacientov s diagnostikovanou Hodgkinovou chorobou lymfóm je asi 92 percent. Pre ľudí s Hodgkinovým stupňom 4 lymfóm , miera prežitia je nižšia. Ale aj vo fáze 4 môžete poraziť chorobu.

Odporúča: