Obsah:

Existujú v Symbicorte steroidy?
Existujú v Symbicorte steroidy?

Video: Existujú v Symbicorte steroidy?

Video: Existujú v Symbicorte steroidy?
Video: К чему приводят Стероиды - ЛИЧНЫЙ ОПЫТ! 2024, Júl
Anonim

Symbicort obsahuje a kombinácia budezonidu a formoterolu. Budesonid je a kortikosteroid, ktorý znižuje zápal v a telo. Formoterol je a dlhodobo pôsobiaci bronchodilatátor, ktorý uvoľňuje svaly v a dýchacích ciest na zlepšenie dýchania.

Podobne sa možno pýtať, je Symbicort inhalačný steroid?

Symbicort (budesonid a dihydrát formoterol fumarátu) je kombináciou a steroid a dlhodobo pôsobiaci bronchodilatátor používaný na prevenciu bronchospazmu u ľudí s astmou alebo chronickou obštrukčnou chorobou pľúc (CHOCHP).

Následne je otázkou, koľko stoja steroidy Symbicort? SYMBIKORT je dostupný ako inhalátor s odmernými dávkami obsahujúci kombináciu budesonidu (80 alebo 160 mcg) a formoterolu (4,5 mcg) ako inhalačný aerosól v nasledujúcich dvoch silách: 80/4,5 a 160/4,5. Každá sila dávky obsahuje 60 alebo 120 stlačení na nádobku.

Jednoducho, môžem prestať používať Symbicort?

Ak zrazu prestať brať liek, môžete mať aj abstinenčné príznaky (ako slabosť, strata hmotnosti, nevoľnosť, bolesť svalov, bolesť hlavy, únava, závrat). Aby sa predišlo vysadeniu lieku, váš lekár môže potom, ako začnete, pomaly znižovať dávku vašich starých liekov použitím budesonid/formoterol.

Aké sú vedľajšie účinky dlhodobého používania Symbicortu?

SYMBICORT môže spôsobiť závažné vedľajšie účinky vrátane:

  • Použitie príliš veľkého množstva lieku LABA môže spôsobiť bolesť na hrudníku, rýchly a nepravidelný srdcový tep, chvenie, zvýšený krvný tlak, bolesť hlavy alebo nervozitu.
  • Hubová infekcia v ústach alebo v hrdle (drozd).
  • Zápal pľúc a iné infekcie dolných dýchacích ciest.

Odporúča: