Aké sú funkcie LDL?
Aké sú funkcie LDL?

Video: Aké sú funkcie LDL?

Video: Aké sú funkcie LDL?
Video: Видеорегистратор IDOING за 2 тыс руб с ADAS и EDOG для Android магнитол 2024, Jún
Anonim

LDL obsahuje viac cholesterolu ako triglyceridov a bielkovín. Pretože obsahuje menej lipidov a viac bielkovín v porovnaní s VLDL, je jeho hustota väčšia. LDL je zodpovedný za prenos cholesterolu do buniek, ktoré to potrebujú. Zvýšené LDL hladiny sú spojené so zvýšeným rizikom kardiovaskulárnych ochorení.

Ak vezmeme do úvahy túto skutočnosť, aká je štruktúra a funkcia LDL?

Lipoproteín s nízkou hustotou ( LDL ) častice sú hlavnými nosičmi cholesterolu v obehu a ich fyziologické funkciu je prenášať cholesterol do buniek. V procese aterogenézy sa tieto častice modifikujú a hromadia sa v stene tepny.

Možno sa tiež opýtať, aké sú tieto dva typy LDL cholesterolu? Existujú dva Hlavná typy z cholesterolu nesený rôznymi typy lipoproteínov. Lipoproteíny s nízkou hustotou ( LDL ) sa niekedy nazývajú „zlé“ cholesterolu . Vysoká úroveň LDL cholesterol sa môže hromadiť vo vašich tepnách a spôsobiť srdcové choroby. Lipoproteíny s vysokou hustotou (HDL) sa označujú ako „dobré“ cholesterolu.

Ak vezmeme do úvahy tieto funkcie, aké sú funkcie HDL a LDL?

HDL pomáha zbaviť vaše telo prebytočného cholesterolu, takže je menej pravdepodobné, že skončí vo vašich tepnách. LDL sa nazýva „zlý cholesterol“, pretože prenáša cholesterol do vašich tepien, kde sa môže hromadiť v stenách tepien. Príliš veľa cholesterolu vo vašich tepnách môže viesť k tvorbe plakov známych ako ateroskleróza.

Potrebujeme LDL cholesterol?

Celkový počet osôb cholesterolu úroveň zahŕňa LDL (lipoproteín s nízkou hustotou) a HDL (lipoproteín s vysokou hustotou) cholesterolu . "Každý potreby určité množstvo oboch LDL a HDL v ich telách. Potrebujeme zmeniť túto myšlienku LDL vždy byť zlá vec - my všetky potrebovať to, a potrebujeme to urobiť jeho práca."

Odporúča: