Čo je to matica kofaktorov?
Čo je to matica kofaktorov?

Video: Čo je to matica kofaktorov?

Video: Čo je to matica kofaktorov?
Video: Фильм «ЗАМЫСЕЛ» (2019) | Киностудия «Донфильм» | Смысловое кино | Русский художественный фильм 2024, Jún
Anonim

A kofaktor je číslo, ktoré získate, keď odstránite stĺpec a riadok určeného prvku v a matice , čo je len numerická mriežka vo forme obdĺžnika alebo štvorca.

Ak to vezmeme do úvahy, aké sú neplnoleté a kofaktory matice?

Ale pre determinanty 4 × 4 a väčšie musíte prejsť späť na menšie determinanty 2 × 2 a 3 × 3 pomocou vecí nazývaných „ maloletí“a „kofaktory "." Menšia "je determinantom štvorca matice vznikol vymazaním jedného riadku a jedného stĺpca z nejakého väčšieho štvorca matice.

Následne je otázkou, čo sú matice Cramerových pravidiel? Cramerovo pravidlo pre systém 2×2 (s dvoma premennými) Cramerovo pravidlo je ďalšou metódou, ktorá dokáže riešiť sústavy lineárnych rovníc pomocou determinantov. Pokiaľ ide o zápisy, a matice je pole čísel uzavretých hranatými zátvorkami while determinant je pole čísel ohraničených dvoma zvislými čiarami.

Podobne, čo je kofaktor v lineárnej algebre?

Kofaktor . Kofaktor ( lineárna algebra ), podpísaná maloletá a matice . Menší ( lineárna algebra ), alternatívny názov pre determinant menšieho matice než to, čo opisuje. Shannon kofaktor , termín v Booleovom (alebo Shannonovom) rozšírení booleovskej funkcie.

Akú hodnotu má matica identity?

Matica identity sa tiež nazýva jednotka Matica alebo Základné Matica . Matica identity sa označuje písmenom „I × “, kde n×n predstavuje poradie matice . Jednou z dôležitých vlastností matica identity je: A × I × = A, kde A je ľubovoľný štvorec matice rádu n × n.

Odporúča: