Môžete užívať vitamíny s liekmi na štítnu žľazu?
Môžete užívať vitamíny s liekmi na štítnu žľazu?

Video: Môžete užívať vitamíny s liekmi na štítnu žľazu?

Video: Môžete užívať vitamíny s liekmi na štítnu žľazu?
Video: Jak správně užívat vitamíny a minerály? #2 2024, Júl
Anonim

Podľa Mayo Clinic doplnky ako vápnik, železo, multivitamíny obsahujúce železo a antacidá obsahujúce horčík alebo hliník môcť potenciálne mať interakcie s lieky na štítnu žľazu . Mali by ste ich užiť niekoľko hodín pred alebo po lieky na štítnu žľazu aby sa predišlo interakcii.

Ak to vezmem do úvahy, môžem užívať vitamíny s levotyroxínom?

levotyroxín multivitamín s minerálmi Mali by ste oddeliť podávanie levotyroxín a multivitamín s minerálmi aspoň o 4 hodiny. Ak vám lekár predpíše tieto lieky spoločne, možno budete potrebovať úpravu dávky alebo špeciálny test na bezpečné používanie oboch liekov.

Možno sa tiež opýtať, ako dlho po užití liekov na štítnu žľazu môžem užívať vitamíny? Či ty vziať železo samostatne, alebo ako súčasť a multivitamín alebo prenatálne vitamín doplnok, mali by ste počkať aspoň dve hodiny po odbere tvoj lieky na štítnu žľazu.

Následne je otázkou, aké doplnky interferujú s liekmi štítnej žľazy?

Áno. Doplnky vápnika – príp antacidá obsahujúci vápnik - môže interferovať s absorpciou liekov na náhradu hormónov štítnej žľazy, ako sú syntetické hormóny štítnej žľazy levotyroxín (Synthroid, Unithroid, iné) a liotyronín (Cytomel), ako aj doplnky extraktu štítnej žľazy.

Aké vitamíny by ste nemali užívať so Synthroidom?

Hliník a horčík obsahujúce antacidá, uhličitan vápenatý , simethicone, príp sukralfát a železo - zlúčeniny obsahujúce zlúčeniny môžu znížiť absorpciu Synthroidu; preto by ste nemali tieto lieky užívať do štyroch hodín od užitia Synthroidu.

Odporúča: