Čo je EC v chemikálii?
Čo je EC v chemikálii?

Video: Čo je EC v chemikálii?

Video: Čo je EC v chemikálii?
Video: Курс чешского 5.1: Глаголы «JÍT» и «JET», и как 2024, Júl
Anonim

Emulgovateľný koncentrát ( ES ) ES sú stále jedným z najbežnejších typov prípravkov na ochranu rastlín na celom svete. Kedy ES formulácie sa zriedia vodou v rozprašovacej nádrži a vytvoria spontánnu emulziu s kvapkami emulzie vo veľkostnom rozmedzí 0,1 až 1,0 µm.

Ľudia sa tiež pýtajú, aký je význam EC v pesticídoch?

Emulgovateľný koncentrát ( ES ) je kvapalný prípravok, ktorý obsahuje technický materiál, jedno alebo viac organických rozpúšťadiel nemiešateľných s vodou a emulgátor (ako je tenzid). Kedy ES formulácie sa zriedia vodou v rozprašovacej nádrži a vytvoria spontánnu emulziu.

Navyše, čo je SL v insekticíde? Skratka SC znamená Suspension Concentrate. SG je skratka pre Soluble Granule. EC je skratka pre emulgovateľný koncentrát. SL znamená rozpustnú kvapalinu.

Tiež by ste mali vedieť, čo sú EC a SC v pesticídoch?

Pesticídy prichádzajú v rôznych formuláciách. Jedným z nich je suspenzný koncentrát ( SC ) formulácia s tuhou účinnou látkou dispergovanou vo vode. ES je emulgovateľný koncentrát ( ES ), ktorý je stále jedným z najbežnejších typov prípravkov na ochranu rastlín na celom svete.

Aké sú typy formulácií pesticídov?

Niektorí insekticídne formulácie zahŕňajú prach, gély, granule, kvapaliny, aerosóly, zmáčateľné prášky, koncentráty a vopred zmiešané roztoky. A formulácia pesticídov obvykle pozostáva z aktívnej zložky a niekoľkých neaktívnych materiálov nazývaných adjuvans alebo prísady.

Odporúča: