Čo je sulcus Cordalis?
Čo je sulcus Cordalis?

Video: Čo je sulcus Cordalis?

Video: Čo je sulcus Cordalis?
Video: Kiki Cordalis - Goodbye my Love goodbye - 2001 2024, Júl
Anonim

Termín sulcus vocalis sa používa špecificky na opis žliabku alebo infoldingu sliznice pozdĺž povrchu hlasiviek. V oblasti sulcus , sliznica je zjazvená až k podkladovým hlasivkám, čo jej dáva stiahnutý vzhľad.

Okrem toho, čo spôsobuje sulcus Vocalis?

Sulcus vocalis je jedným z neobvyklých klinických stavov spôsobil štrukturálnymi abnormalitami vokálnych záhybov. Nedostatok tkaniva príčiny divot v hlasivke, ktorý dáva poruche jej lekársky názov ' sulcus “, čo znamená„ rázštep “alebo„ brázda “(v latinčine).

Tiež viete, čo je Presbylaryngis? Presbylaryngis sa týka štrukturálnych zmien vokálnych záhybov súvisiacich s vekom. Určitý stupeň atrofie hlasiviek a znížená elasticita sú súčasťou normálneho procesu starnutia. V skutočnosti je určitý stupeň úklonu hlasiviek prítomný u 72 % osôb starších ako 40 rokov.

V súlade s tým, ako liečite dysfóniu svalového napätia?

Ponúkame niekoľko rôznych liečby pre dysfónia svalového napätia (MTD): Hlasová terapia – Toto je najbežnejšia liečenie pre MTD. Môže zahŕňať rezonančné hlasové techniky a masáže. Botoxové injekcie - Botox sa niekedy používa spolu s hlasovou terapiou, aby hlasová schránka zastavila kŕče.

Čo je Reinkeho edém?

Reinkeho edém je opuch hlasiviek spôsobený tekutinou ( edém ) zhromaždené v rámci Reinkeho priestor. Prvýkrát identifikovaný nemeckým anatómom Friedrichom B. Reinke v roku 1895, Reinke's priestor je želatínová vrstva hlasiviek umiestnená pod vonkajšími bunkami hlasiviek.

Odporúča: